Gençtürk; 'Bornova'da hizmet eşitliğini sağlayacağız'

EGEOLAY/Bornova’nın birikmiş sorunları olduğunu söyleyen AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, “Öncelikle hizmet eşitsizliğini sonlandıracağız.

Editör: Ege Olay
01 Mart 2019 - 08:10
Zengin fakir mahalle ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet sağlayacağım. Hiçbir gerekçe ile insan ayırımı yapmam, yaptırmam. İlçenin birikmiş sorunlarını da 5 yıl içinde çözeceğiz ve sonrasına sorun bırakmayacağız” dedi.

Cumhur İttifakının AK Partili Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, seçim çalışmalarını neredeyse günün tamamına yaydı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Çamdibi’ndeki 18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin davetine katılan Gençtürk, Bornovalılarla bir araya geldi. Gençtürk ile Dağ, Çamdibi esnafı, Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği sonrasında Pınarbaşı esnafını ve Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği’ni ziyaret etti. Bütün ziyaretlerinde projelerini ve yönetim vizyonunu anlatan Gençtürk, “Proje sayımız çok fazla. Hemşehrilerimizin temel sıkıntılarını ve çözümlerini de çok iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın da desteğiyle sorunlarımızı ilk 5 yıllık dönem içinde başlatacak ve önemli bölümünü de bitirmiş olacağız” mesajını verdi.

“25 YILDIR BORNOVA VE ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUM”

18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinde projelerini anlatan Reşat Gençtürk, Bornovalı olduğu için sorunlara yönelik uzun yıllardır projeleriolduğunu belirterek şöyle konuştu:1965 yılında ailemle birlikte Türkiye’ye göç ederek Çamdibi’ne yerleştik ve hala ailem ile birlikte burada yaşamaktayım. Ben de sizlerin yaşadığı sorunların aynısını yaşıyorum. 1996 yılından beri de Çamdibi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını yapıyorum. Koyu bir Bornovalı olarak yaşadığınız sıkıntıların ve eksikliklerin en yakından tanığıyım. İşte tüm bunlar sayesinde yıllardır yapmış olduğumuz çalışmalarımızla birlikte oluşturduğumuz projeleri sizlere anlatmaya geldik.Bornova’nın dertleri ile dertliyim ve çözüm projelerim hazır. Bu yüzden Bornova’nın gerçek sorunlarına hitap eden projelerimizi hazırladık.

“HİZMETTE EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Pınarbaşı Mübadele Göçmenleri Derneği’nin davetine de katılan Gençtürk, “Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ ile birlikte sizlerin sorunlarını dinlemeye ve hazırladığımız projelerimizi paylaşmaya geldik. Bornova maalesef iki bölgeye ayrılıyor. Birinci bölge olarak tabir edilen kısım ise maalesef diğerine göre daha çok hizmet alıyor. İşte ilk olarak buna son vereceğiz. Zengin fakir mahalle ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet sağlayacağım. Zaten hiçbir gerekçe ile insan ayırımı yapmam, yaptırmam da… Bunun dışında sizlerin adaletli, huzurlu ve saadet içinde yaşamasını sağlamak için çalışacağım. Bornova’nın nüfusuna ve potansiyeline baktığımızda İzmir’in en güçlü ilçesi olması gerekirken hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. Bu sorun ise Bornovalı olarak hepimizin ortak sorunudur” dedi.

“SORUNLARIMIZA BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Çarpık yapılaşmayı düzeltmek için öncelikle belirlenen bölgelerde kent yenileme projesini başlatacaklarını belirten Gençtürk, şöyle devam etti: Kaç yıldır kent yenileme yapılacak ama bir türlü olmuyor. 56 yıldır Çamdibi’nde ya da Yeşiova’da bu noktada bir gelişme olmadı. Ama her seçim dönemi kentsel dönüşümün başlatılacağı söylendi. İşte buna son vereceğiz. Kentsel dönüşüm sürecinde ise önceliğimiz hak sahiplerini mağdur etmemek olacak. Bunun için de bakanlığımızla da görüşecek ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız. Çağdaş, mahalle kültürünü öldürmeden insana yakışan bir kent yaratmaya çalışacağız. Bornova’da Bornovalının istediği şekilde bir yaşam tarzı olacak. Bütün sorunlara ortak akıl çerçevesinde çözüm üreteceğiz. Bunun yanı sıra da halkıyla bütünleşmiş ve 24 saat hizmet veren bir Belediyecilik anlayışı ile çalışacağım. Söz veriyorum.

“SOKAKLARI YIKAYACAK VE ÇUKURLARI KAPATACAĞIZ”

 “Seçim çalışmalarına başladığım günden itibaren hiçbir vatandaşımız da projelerimi sormadı. Sürekli olarak ‘Sokaklar pis, yollar bozuk’ dediler” diyen Gençtürk, “Doğalgaz olmayan mahallelerimiz var, havamız pis! Bazı bölgelere imar sorunundan dolayı doğalgaz bağlanamıyor. İnsanlar 30 senedir bekliyor. Bunların hepsini çözmek lazım. Onunla ilgili çalışmalarımızı da bitirdik. Başkan seçildikten sonra çok hızlı bir şekilde bu sorunu da halledeceğiz. Sadece kaldırım yenilmekle belediyecilik olmadığını da öncelikle Bornova’yı temizleyerek göstereceğiz. Sokakları yıkayacak, binaları boyayacak ve çukurları kapatacağız. Bu acil sorunlar sonrasında da vatandaşa danışarak yapacağımız işlerimiz var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum