Gazze Şifa Hastanesi Doktoru: Ne olur dünya bize yardım etsin, yeter artık

EGEOLAY/Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, Gazze'deki sağlık krizini gözyaşlarıyla anlattı ve yardım istedi. Malhis, "Ne olur dünya bize yardım etsin, yeter artık" dedi.

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru: Ne olur dünya bize yardım etsin, yeter artık
Editör: Ege Olay
24 Ekim 2023 - 14:13

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 18'inci gününde de sürüyor. İsrail savaş uçakları Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombaladı.

"Dünya sadece izliyor, yeter artık"

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, Şifa Hastanesi yakınına düzenlenen saldırının ardından TRT Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak gözyaşları içinde yardım istediğinde bulundu.
Dr. Malhis, Gazze'ye gönderilen yardımlarla ilgili, "Biz kuzeydeyiz. Bize şu ana kadar ulaşan bir yardım yok. Dünya sadece izliyor. Ne olur dünya bize yardım etsin, yeter artık" dedi.
 

"Ameliyatlar anestezi yapılmadan narkozsuz şekilde yapılıyor"

Malhis, hastanelerde binlerce yaralı olduğunu ve zor şartlarda tedavi edilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

"Ameliyatlar anestezi yapılmadan narkozsuz şekilde yapılıyor. Şu anda 50 bin hamile var. Gelecek ay 5 bin 500 kişinin hamileliği bitiyor. Erken doğum, ölü doğum ya da şehit oluyor. Korkunç bir olay. Millet seyrede seyrede biz ölüyoruz " dedi.

"Gündüz çok korkunç ama gece daha da korkunç"

Türkiye, Gazze'ye yardım malzemeleri göndermeye devam ediyor.

Malhis, bu yardımlar için Türkiye'ye teşekkür ederken bu yardımların sınırdan geçip geçmeyeceği konusunda endişeli olduklarını aktararak şunları ifade etti:

"18 gündür elektrik yok, su yok, yakıt yok. Gündüz çok korkunç ama gece daha da korkunç. Gece oturuyorsun sadece Allah'a sığınıyorsun. Bu saldırılar, teröristlere değil sivil halka karşıdır. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı. Durum çok kötü."(TRTHABER)


YORUMLAR

  • 0 Yorum