Gaziemir'de Müdüre Performans Ücreti Var çalışan Memura Yok

EGEOLAY/Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında kurulan komisyon yeni yıl öncesinde müdürlere 3 bin 800’er TL performans ücreti verilmesi kararı aldı.

Gaziemir'de Müdüre Performans Ücreti Var çalışan Memura Yok
Editör: Ege Olay
30 Aralık 2020 - 21:58 - Güncelleme: 30 Aralık 2020 - 22:40
Gaziemir Belediyesinde her yıl  toplam memur sayısının onda birine ödenen performans ücretleri bir çok memurluğun olmadığı liste krize neden oldu.. Bu sene 20 memur, Başkan Halil Arda'nın teklifi doğrultusunda encümende görev yapan 3 memur personelden oluşan komisyon tarafından belirlendi. Komisyonda göre alan 3 encümen üyesinin isminin de '3 bin 800 liralık performans ücreti alacaklar' listesinde bulunması skandal olarak nitelendirildi.

Gaziemir belediyesi Ak Parti grup başkan vekili Uğur İnan Atmaca Sosyal medya üzerinden yaşananları sert bir dille eleştirdi.

Atmaca açıklamasında;

Listede tek bir zabıta memurunun dahi olmamasına açıklık getiren Atmaca "Listede elbette liyakatli, emekçi kardeşlerimiz var. Ancak bu liste adil bir liste olmamıştır. Pandemi döneminde özveri ile çalışan zabıta personelimizi temsilen bir kişiye bile listede yer verilmemiştir" diye konuştu. Atmaca, "Başkanın teklif ettiği listeye son hali oluşturulan komisyon tarafından veriliyor. Ardından da karar alınması için encümene sevk ediliyor. Listedeki isimlerin bazıları için ister istemez 'Ne tür bir başarı gösterdiler?' diye sormadan edemedik. Belediyemizde yıllardır özveri ile görev yapan birçok emekçi kardeşimiz 3 bin 800 liralık performans ücretini hak etmişken onları listede görememek bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bir kez daha gördük ki yapılan bu işlemde de ehliyet ve liyakat esas alınmamıştır. Listede elbette liyakatli, emekçi kardeşlerimiz var, ancak bu adil bir liste olmamıştır?" diye konuştu. Yasa gereği normal koşullarda encümen üyelerinin encümende kendileri ya da kan bağı olan yakınları ile ilgili bir kararın altına imza atmalarının mümkün olmadığını hatırlatan Atmaca, "Belediye encümeninde 3 meclis üyesinin yanı sıra 3 de memur personel bulunuyor. Performans ücretinden yararlanacaklar listesinde encümende görev yapan 3 memur arkadaşın da isimleri yer alıyor. Bu 3 arkadaşın zaten isimlerin belirlendiği komisyonda görev yapmış olmaları başlı başına bir tartışma konusu. 20 kişiden oluşan liste henüz encümen tarafından görüşülüp karara bağlanmış değil. Arkadaşların encümen toplantısında nasıl bir tutum izleyeceklerini merak ediyorum. Liste, karara bağlanmadan bir daha gözden geçirilmeli" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum