Gaziemir Belediyesi Memurların Direnişine Aldırış Etmiyor

EGEOLAY/Gaziemir Belediyesi'nde 10 gün önce 1 günlük iş bırakma eylemi yapan 207 memurun direnişlerine aldırış etmeyen başkan Halil Arda çözüm sunmaktan kaçınıyor.

Gaziemir Belediyesi Memurların Direnişine Aldırış Etmiyor
Editör: Ege Olay
21 Temmuz 2020 - 14:16
yaklaşık 160 gündür eylem yapan 207 memur sorunlarının çözümü için hiç bir adım atılmış değil.



Tüm Yerel-Sen İzmir 2 nolu şube Başkanı Özgür Işık yaptığı açıklamada;
Değerli yol arkadaşlarım; uzun bir yolun tam ortasındayız. Bundan sonra önümüzdeki süreç daha da çetin ve meşakatli olacak. Sizlere şimdiden henüz bu sürecin başındayken söz veriyoruz. Mücadelenin bedeli ne olursa olsun asla vazgeçmeyeceğiz. Emeğini veren; alın terini akıtan hiçbir memur arkadaşımızın hakkını savunmaktan vaz geçmeyeceğiz.

Devam ettirdiğimiz sendikal mücadele bugün itibari ile boyut değiştirmiştir. Basın açıklamaları ve diğer eylemler yerine artık iş bırakma süreci başlattık. Yaşasın eylemli mücadelemiz.

Bugün bu meydan memur emekçileri için onur meydanıdır. Bu onur mücadelesi için meydanlara inen tüm yoldaşlarımıza Türkiye'nin her yerinden Tüm Yerel Sen ailesinden selamlar getirdim. Biliniz ki mücadelenizde yalnız değilsiniz. Bu alana ilk geldiğimiz gün bir parça kardık yakında çığ olup Gaziemir Meydanlarına ineceğiz. Adım adım büyüyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Bundan sonra her adımımız daha da çetin olacak. Baskılar ile sürgünler ile üzerimize gelecekler. Hergün bu alandan birilerini daha Ar-Ge zulmü adı altında kızağa çekebilirler. Hergün içimizden birilerini sürgüne gönderebilirler. Bu faşist uygulamalar belki içimizden birilerini yıldırabilir.

Bu mücadele sadece bir maaş mücadelesi değildir. Gaziemir'in tüm kazanımlarının altında imzası olan memur ve müdür arkadaşlarımızın sürgün edilmesine karşın; bir itibar mücadelesidir. Emek mücadelesinin faşizme karşı onur mücadelesidir. Uğrunda bedel ödenen toplu iş sözleşmesi haklarımızın gasp edilmesine karşı geleneksel devrim mücadelesidir. Bu mücadele asırlardır, binlerce yıldır süren ezenle ezilenin mücadelesidir. Bu mücadeleyi biz kazanacağız dostlar.

Gaziemir'de sokak sokak dolaşacağız; adliye kapılarında nöbet tutacağız; Ankara'nın yollarını gide gele eskiteceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız ama biz kazanacağız.Sözlerimin sonuna gelirken sizlere tarihin derinliklerinden gelen bir yeminle seslenmek istiyorum. 

Kadılar müftüler fetva yazarsa

İşte kement işte boynum asarsa

İşte hançer işte boynum keserse

Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Sevgili dostlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve sonunda elbet biz kazanacağız. Hepinizi saygılarımla selamlarım. 

 

Yaşasın Birleşik Kamu İş

Yaşasın Tüm Yerel Sen



Ne olmuştu?



Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediyedeki memurların bağlı olduğu Tüm Yerel Sen Sendikası ile geçtiğimiz yıl davul zurna eşliğinde imzaladığı sosyal denge tazminatını tek taraflı feshetti. Yaşanan şok gelişmenin ardından belediye bünyesinde görev yapan 207 memurun maaşlarında aylık 1900 liraya varan kesintiye gidildi. 160 gündür haklarını geri alabilmek için belediye önünde eylem yapan sendika, Başkan Arda geri adım atmayınca dün 1 günlük iş bırakma eylemine gitti. Memurların iş bırakması belediyede çalışmaların aksamasına neden oldu. Belediyeye giden vatandaşlar işlemlerini yaptıramadan geri dönmek zorunda kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum