Gazeteciler'de İnfaz Yasasından Yararlansın!

EGEOLAY/Sadece mesleğinin gereklerini yerine getirdiği için haksız yere yargılanan ve gözdağı vermek amacıyla demir parmaklıklar ardına kapatılan meslektaşlarımızın; yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında alınacak tedbirler dahilinde hızlandırılan 'Ceza İnfaz İndirimi' düzenlemesi kapsamına alınmasını talep ediyoruz.

Gazeteciler'de İnfaz Yasasından Yararlansın!
Editör: Ege Olay
04 Nisan 2020 - 18:12


Gazetecilerin, salt mevcut iktidara muhalefet ettikleri ve onların normları dışına çıkarak gerçek habercilik ve gazetecilik yaptıkları için ‘Muğlak Terör Suçu’ kavramıyla içeride tutulmaları kabul edilemez!

 

Gazeteci, muktedirin istediğini değil, gerçekleri dile getirir. Gazetecinin görevi, gazetecilik ilkelerini gözeterek, halkı bilgilendirmektir, halkın çıkarlarının yanında olmaktır.

 

Gazeteci ne katildir ne dolandırıcı ne ihale aracısı ne uyuşturucu kaçakçısı ne de terörist.

 

Gazetecilik suç değildir.

 

Gazeteci bu toplumun gerçekleri öğrenmesi için gece-gündüz çalışan, halkın gerçek haber alma hakkına hizmet eden kişidir. Sağlığı, yaşam hakkını tehdit eden bu süreçte tutuklanmalarını gerektirecek hiçbir somut delil olmadığı halde suçsuz yere cezaevlerinde tutulan gazetecilerin de TBMM Genel Kurulu'na gönderilmek üzere olan bu yasa kapsamına alınarak derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

 

Aksi kamu vicdanını yaralar. Onaramazsınız.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum