Fuar konserlerinden coşkulu bir "merhaba"

EGEOLAY/Yüz binlerce kişiyi 12 Eylül’e kadar ağırlayacak 90. İEF Çim Konserleri Sahnesi’nin açılışını, Türk müziğinin efsanevi ismi Şevval Sam yaptı. Türk Halk Müziği ve kadın sanatçı dallarında sayısız ödülün sahibi Şevval Sam ve ekibi, zengin repertuvarıyla fuarın açılış coşkusunu tüm İzmirlilere yaşattı.

Fuar konserlerinden coşkulu bir "merhaba"
Editör: Ege Olay
05 Eylül 2021 - 12:49

Mogambo geceleri açılışını ise Türkiye’nin önemli solistleri arasında yerini alan Fatih Erkoç ile yaptı. Fuar ziyaretçileri, unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı.

İzmirin Eylül ayındaki eğlence merkezi İzmir Enternasyonal Fuarı, 90’ıncı yaşını İzmirlilerle birlikte büyük bir coşku ile kutluyor. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Çim Konserleri, bir yıl aranın ardından muhteşem bir gece ile açılışını yaptı. Ziyaretçilerin gözbebeği Çim Konserleri’nin açılış konuğu, Türk müziğinin efsanevi kadın sanatçılarınsan Şevval Sam oldu. Dev orkestra ekibi ile 24 şarkılık zengin repertuarını İzmirliler için seslendiren başarılı sanatçı, İzmir’e ve İzmir Fuarı’na olan hassasiyeti, sempatik tavırları ve sahne performansıyla da izleyenlerin gönlünde taht kurdu. Sevenleri için özel sürprizler hazırlayıp türkü, pop, rock, slow müzik gibi pek çok türü seslendirip şarkıdan şarkıya geçişler yapan sanatçı, 7’den 70’e herkesi kendine hayran bıraktı. 

“Cumhuriyetin kalesi… Hoş geldik ve hoş bulduk!”

İzmirlilere ve İzmir Fuarı’na torpil geçtiğini belirterek 24 şarkılık repertuarına eklemeler yapan Şevval Sam, “Karadeniz türkülerinden başladık ama repertuvarımız oldukça geniş ve bu şahane bir şey. Bizim ne kadar güzel ve zengin bir memleket olduğumuzun da ispatı. Ege’ye gelip Karadeniz’le başlıyoruz. Karadeniz’e gittiğimizde de Ege ile başlayacağız. Tam böyle bir memleketteyiz. Cumhuriyetin kalesi İzmir ve onun taşıyıcısı İzmir Fuarı… hoş geldik ve hoş bulduk!” dedi. 

 

7’den 70’e herkesi coşturdu

Sahne performansıyla sevenlerine muhteşem bir gece yaşatan Şevval Sam, Türkiye’nin pek çok yöresinden türkülerini seslendirmenin yanı sıra Zeki Müren, Tanju Okan, Neşet Ertaş, Kazım Koyuncu gibi pek çok değerli sanatçının şarkılarını seslendirdi. Dünyaca ünlü yabancı şarkıların giriş müziklerinden türkülere geçiş yaparak izleyenlerine sürpriz yapan Sam, 7’den 70’e herkese unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. İzmirliler, tüm şarkılara hep bir ağızdan eşlik edip dans ederek özlediği konser günlerini doyasıya yaşadı. 

 

“Bu gece bu fuarda hepimiz bir aileyiz”

“Gül Güzeli” isimli şarkıyı üniversite yıllarında bestelediğini ve annesinin seslendirdiğini belirten Sam, “Şarkıyı besteledikten sonra sevgili annem Leman Sam söylediği için çok güzel bir beste yaptığıma inanıyorum. Sonradan çok sevildiğini de öğrendiğim için çok şanslıyım. Onu Türkiye’nin en iyi seslerinden biri söyledi. Sizlere ulaştırdı. Annem İzmir’i ayrı tutar bu arada. Annemin çok büyük selamını getirdim sizlere. İzmir ve İzmir Fuarı’nın ailemizdeki yeri bambaşkadır. Bu gece bu fuarda hepimiz büyük bir aileyiz. Özlemişiz bir arada olmayı. Hem güzel, hem çirkin, hem acı hem tatlı hikayeler yaşıyoruz aynı anda. Kimileri geliyor, kimileri gidiyor ama hayat devam ediyor. En kötü günümüz böyle olsun. Bizi sizlerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

Mogambo da kapılarını açtı

Volakan Severcan ile “Müzikallerden Seçmeler” ile kapılarını açan Mogambo Geceleri sahnesinin ilk konuğu ise Fatih Erkoç oldu. Fatih Erkoç konserinin ilk bölümünde 1992 yılında çıkardığı “Ellerim Bomboş” albümünden Yana Yana, Ellerim Bomboş, Anı ve Ayten Alpman’ın ölümsüz eseri “Memleketim” ile izleyenlerini geçmişe götürüp sahnede nostalji rüzgarı estirdi. Konserin ikinci bölümünde ise eğlenceli parçalara yer veren Erkoç, izleyenlerini coşturdu. Son olarak ünlü İspanyol tenor José Carreras’ın 1992 Barselona Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreninde seslendirdiği çok ses getiren “Amigos Para Siempre” adlı eseri solisti ile birlikte seslendiren Fatih Erkoç, şarkılarıyla Mogambo sahnesine damgasını vurdu. 

 

Fuar gecelerinde müzik durmayacak

İzmir fuarının coşkusu, konserler ile yayılmaya devam edecek. 12 Eylül Pazar gnününe kadar devam edecek Çim Konserleri’nde sırasıyla Gazapizm, Cem Adrian, Tan Taşçı, Duman, Hakan Altun, İrem Derici, Mehmet Erdem ve Simge Sağın sevenleriyle buluşacak. 11 Eylül Cumartesi gününe kadar sürecek Mogambo Geceleri’nde ise Yaşar, Ayhan Sicimoğlu, Bülent Ortaçgil, Nükhet Duru, Ceylan Ertem ve Sena Şener sahne alacak. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen fuar, 12 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum