Filistinli öğrenciler, işgalin 71'inci yılını andı

İsrail'deki Filistinli öğrenciler, İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği Nekbe Günü'nü 71'inci yıldönümünde andı. İsrail'deki Tel Aviv Üniversitesi'nde okuyan...

Filistinli öğrenciler, işgalin 71'inci yılını andı
Editör: Bot
16 Mayıs 2019 - 12:42
İsrail'deki Filistinli öğrenciler, İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği Nekbe Günü'nü 71'inci yıldönümünde andı.
İsrail'deki Tel Aviv Üniversitesi'nde okuyan Filistinli öğrenciler, Filistinlilerin büyük felaket anlamına gelen Nekbe'nin 71'inci yıldönümünü anmak için bir araya geldi. Üniversitenin girişinde eylem yapan öğrenciler, Filistin milli marşı okuyarak Filistin'e her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. Öğrenciler ayrıca İsrail'in zulmüne tepki göstererek Filistin bayrağı açtı.
İsrail'deki en yüksek öğrenci kapasitesine sahip Tel Aviv Üniversitesi'nde yüzlerce Filistinli okuyor.
Nekbe günü için Gazze'de dün düzenlenen anma gösterilerinde, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 65 kişi yaralanmıştı.
Batı Şeria'da ise Beytüllahim'de toplanan Filistinliler, 1948'deki olaylar yüzünden bugün 6 milyondan fazla Filistinli'nin yurt dışında yaşadığına dikkat çekerek, evlerine geri dönmek istediklerini haykırmıştı.
Filistinliler için büyük felaket anlamına gelen Nakba, İsrail devletinin kurulduğu tarihi simgeliyor. İsrail Devleti'nin 14 Mayıs 1948'de ilan edilmesinin ardından 700 binden fazla Filistinli, 15 Mayıs sabahı farklı ülkelere göç etmeye zorlanmış bu nedenle her yıl 15 Mayıs tarihi "Nekbe Günü" olarak anılıyor.
(İHA)
İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum