"Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak Filistin halkı ile dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz” dedi.

"Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz"
Editör: Ege Olay
25 Temmuz 2023 - 20:57
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bugünkü görüşmelerinde Filistin’deki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlişkilerimizin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları değerlendirdik. Filistin devletinin kapasitesinin güçlendirilmesine, Filistin halkının mevcut koşullarının iyileştirilmesine desteğimizi teyit ettik” dedi.
 
“BÖLGEDE ADİL VE KALICI BİR BARIŞIN TEK YOLU İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VİZYONUNU SAVUNMAKTAN GEÇMEKTEDİR”
 
Filistin meselesinin uzun bir süredir uluslararası toplumun gündeminde hak ettiği ilgiyi toplayamadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası camianın Filistin meselesine güçlü şekilde angaje olması mühimdir. Türkiye olarak Filistin halkı ile dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz” diye ekledi.
 
Filistin’deki gelişmeleri bu minvalde yakından takip ettiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün geçtikçe artan can kayıplarından, yıkımlardan, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesinden ve yerleşimci şiddetinden derin endişe duyuyoruz. Bu vesileyle, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, Filistin devleti ve halkına başsağlığı diliyorum. Bölgede adil ve kalıcı bir barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum