Evde Yılbaşı Gecesi için Beslenme Tüyoları

EGEOLAY/Pandemi nedeniyle yeni yıl kutlamalarının evde olacağı bu yılda, uzmanlar özellikle gece beslenmesine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Koronavirüs nedeniyle güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Tuğçe Korkut, yılbaşına özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.

Evde Yılbaşı Gecesi için Beslenme Tüyoları
Editör: Ege Olay
30 Aralık 2020 - 09:58
Güzel bir yılbaşı sofrasına oturmadan önce çok aç olunmaması konusunda uyaran Korkut, yemekten yarım saat önce mutlaka bir büyük su bardağı su içilmesi gerektiğini söyledi. Başlangıç olarak unsuz ve kremasız bir çorbanın ideal olduğunu belirten Korkut, “Çorba midenizi önceden dolduracağı için daha az kalori almanızı sağlayacaktır. Yemek çeşitlerini belirlerken, rafine karbonhidratlı seçenekler yerine, hafif mezeler tercih edin. Örneğin, bitkisel proteinden zengin kuru baklagillerle hazırlayacağınız mezeler daha sağlıklı olacaktır. Özellikle humus, fava ya da barbunya pilaki iyi bir tercih olacaktır.” dedi.

Lifli Gıdalar Tercih Edilmeli

Yemekle birlikte lif alımının önemli olduğuna dikkat çeken Korkut, “Ana yemeğin yanında yapacağınız buharda pişmiş sebzelere ve zeytinyağlı bol yeşillikli salatalara sofranızda yer verin. Yemek sonrasında sebzeleri julyen doğrayarak fırında pişireceğiniz baharatlı sebze buketleri, gece boyu sağlıklı atıştırmalığınız olabilir. Yine yemek sonrasında tercih edebileceğiniz, kavrulmamış yağlı tohumlar kan şekerinizi dengeleyecektir. Çiğ ceviz, badem, fındık ve kabak çekirdeği sağlıklı seçeneklerdir.” diye konuştu.

Sağlıklı Tatlılar Tüketin

Fazla meyve tüketiminin fazla meyve şekeri alınmasına neden olacağı için geç saatlerde tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Korkut, “Yılbaşında menüyü tamamlayacak olan sağlıklı tatlı seçenekleri, fırında pekmezle tatlandırılan ayva, kabak ya da armut tatlısı olabilir. Bu sayede rafine şeker ya da rafine karbonhidrat tüketmeden, masum tatlınızla yılbaşına girebilirsiniz.” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum