Evcil hayvanlar da artık sosyal medya üzerinden arkadaş bulabilecek!

EGEOLAY/Salgın yalnızca insanları değil evcil hayvanları da değişime zorladı. Sosyal izolasyon hayvanlarda kimi davranış bozukluklarına ve ayrılık kaygısı gibi psikolojik sorunlara neden oldu. Kademeli normalleşmeyle birlikte bu yaralar sarılmaya başlanırken evcil hayvanlara özel olarak geliştirilen sosyal medya platformu PetPaw, hayvanların eş veya oyun arkadaşı bulmalarına yardımcı olurken sahiplerine de hayvansever bir sosyal çevre edinmeleri için alan açacak.

Evcil hayvanlar da artık sosyal medya üzerinden arkadaş bulabilecek!
Editör: Ege Olay
15 Haziran 2021 - 10:48

Pandemi sürecinde önemli ölçüde kısıtlanan sosyal yaşam, insanların özellikle psikolojik açıdan zorlanmasına neden oldu. Yalnızlık, motivasyon kaybı, depresyon gibi pek çok soruna ise evcil hayvan sahiplenerek çözüm arandı. Amerika’da 1.300'den fazla evcil hayvan sahibinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre pandemide her 5 kişiden 1’i patili bir dost edindi. Ancak pandemi şartları evcil hayvanları da zorladı. Tıpkı insanlar gibi onlar da evde daha fazla zaman geçirmek, çevreyle ve diğer insan ve hayvanlara çok az temas halinde olmak durumunda kaldı. Uzun süreli izolasyon, yetersiz sosyalleşmenin beraberinde getirdiği kimi davranış bozuklukları ile ayrılık kaygısı gibi psikolojik sorunlara neden oldu. Kademeli normalleşmeyle birlikte hem evcil hayvanlar hem de sahipleri için yeni bir dönem başlarken bu adaptasyon sürecini daha sağlıklı geçirmeleri için PetPaw’dan önemli bir hamle geldi. Evcil hayvanlara yönelik bir sosyal medya platformu olarak Şubat ayında hayata geçirilen PetPaw, patili dostlar için oluşturulan profiller sayesinde sahiplerinin onlara kolaylıkla eş veya oyun arkadaşı bulmasını sağlarken kendi sosyal çevrelerini genişletmelerini amaçlıyor. 

Hem Türkiye'de hem de İngiltere'de kullanılıyor 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan PetPaw Kurucusu Barkın Akabey, “Pandemi kapsamında getirilen sokağa çıkma yasakları süresince evcil hayvan sahipleri, patili dostlarını yalnızca evlerinin 15 metre uzağına kadar dolaştırabiliyordu. Bu nedenle özellikle sokağında çok fazla dolaşamayan köpekler yeni insanlar, yerler ve kokular keşfedemedi. Evde misafir olmaması, hem köpeklerin hem de kedilerin kişisel alanlarına giren insanlara nasıl uyum sağlayacağını öğrenme yeteneğini sınırladı. Biz de bu tablodan hareketle hem patili dostlarımıza hem de ailelerine bir alan açmak istedik ve evcil hayvanlara özel sosyal medya platformu PetPaw’ı hayata geçirdik. Halihazırda İngiltere’de aktif olarak kullanılan platformumuz, Türkiye’de yayına girdiği 27 Şubat tarihinden bu yana binlerce kullanıcıya ulaştı”dedi. 

Sorada barınaklardan hayvan sahiplenme süreçlerini dijital ortama taşımak var

Platformun özelliklerine de değinen Barkın Akabey, “PetPaw ile hem hem evcil hayvanlara eş veya oyun arkadaşı bulunmasına hem de sahiplerinin hayvansever bir sosyal çevre edinmesine yardımcı oluyoruz. Platformda yer alan online mağaza sayesinde de en uygun fiyatlı evcil hayvan ürünlerini tek bir tıkla ulaşılabilir hale getiriyoruz. En yakın veterinerlerin ve pet shopların bilgilerine kolaylıkla erişme ve yol tarifi alma gibi özellikler de sunuyor, hayvan sahiplerinin patili dostları için en yararlı ve güncel bilgilere ulaşmasına olanak tanıyoruz. Aynı zamanda platformun hatırlatıcı özelliği sayesinde de aşı veya traş zamanı gibi önemli günler için bildirimler oluşturmaları kolaylaştırıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni özelliklerle beraber evcil hayvan sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılamayı hedefliyoruz. Yakın gelecekteki planlarımızın başında ise barınaklardan hayvan sahiplenme süreçlerini dijital ortama taşımak geliyor” diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum