EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü çalışmalarını pandemide de sürdürüyor

EGEOLAY/ Ege Üniversitesinde öğrencilerin ve mezunların kariyerlerini sağlıklı şekilde planlamalarına yardımcı olmak, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve bireysel potansiyellerini ortaya çıkarmak hedefiyle Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde kurulan Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü, çalışmalarına pandemi sürecinde de devam ediyor.

EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü çalışmalarını pandemide de sürdürüyor
Editör: Ege Olay
29 Aralık 2020 - 14:17

Üniversitede alınan eğitimin doğru bir kariyer planlamasıyla taçlandırılması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bizlerin asli görevlerinden biri de öğrencilerimizi, çağımızın gerektirdiği rekabet koşullarına uygun bir şekilde mezun edebilmektir. Onların kariyerlerini kendi yeteneklerine göre yönlendirmek adına Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü’nü kurduk. Kariyer günüleri etkinlileri ile öğrencilerimizin, kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış meslektaşlarıyla buluşmalarını sağladık. Mezuniyet sonrasında da onları yalnız bırakmayarak destek olmaya devam ediyoruz. Unutmayalım ki iyi bir eğitimi değerli kılmanın en önemli yolu başarılı bir kariyer planlaması yapmaktan geçiyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak öğrencilerimize ve mezunlarımıza bu yolda gereken desteği vermek için koordinatörlüğümüz aracılığı ile çalışmalar yapıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecini, kariyerimizin gelişimi açısından çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

500’ün üzerinde etkinlik organize edildi

EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü tarafından pandemi sürecinin başlangıcından itibaren çevrimiçi platformlarda, alanında uzman kişiler ve sektör temsilcileriyle 500’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, uzman psikologların katılımıyla “Online Kişisel Gelişim Söyleşileri”, birçok ünlü ismin katılımıyla “Başarı Söyleşileri”, tıp alanında öğretim üyelerinin katılımıyla ve EBAT öğrenci topluluğunun iş birliğiyle “Sağlık ve Kariyer Zirvesi”, spor alanında başarılı sporcular, uzman akademisyenler ve milli şampiyon sporcuların katılımıyla “Spor ve Kariyer Zirvesi” düzenlendi. Bunun yanı sıra kariyer temsilcisi öğretim üyelerinin katılımıyla “Kariyer Temsilcileri Buluşması” ve mezunların iş hayatına geçiş sürecinde rehberlik etmesi amacıyla tüm akademik birimler tarafından “Mezuniyete Hazırlık Oryantasyon Eğitimi” koordine edildi.  Ayrıca EBİLTEM-TTO, Ege Teknopark, AROM ve Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü iş birliğiyle “Gelecek ve Kariyer Konuşmaları” etkinliği yapıldı.

Koordinatörlük, birbirinden farklı alanlarda hayata geçirilen çevrimiçi etkinlikler ile çalışmalarına devam ediyor. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum