Etik Başkanı İşler "Kültürpark İzmir'in Kongre Merkezi Olmalı"

EGEOLAY/Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizminin kapsamlı ve donanımlı bir kongre merkezine büyük ihtiyaç duyduğunu, bunun içinde en uygun alanın Kültürpark olduğuna dikkat çekti. Fuar'ın Gaziemir'e taşınmasının sonrasında, Kültürpark'ın Kongre Merkezi olarak değerlendirilmesinin defalarca gündeme geldiğini belirten İşler, bu konuda hiç bir çalışma yapılmamasının ve verilen sözlerin tutulmamasının bölge turizmcilerini üzdüğünü söyledi.

Etik Başkanı İşler "Kültürpark İzmir'in Kongre Merkezi Olmalı"
Editör: Ege Olay
23 Ocak 2024 - 18:34
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler turizmi çeşitlendirme ve döviz girdisi anlamında büyük katkılar sağlayacakken İzmir'de yeterince değerlendirilmeyen alanlar bulunduğunu hatırlattı. Kentin tam merkezinde, ulaşımın ve diğer destekleyici faktörlerin en uygun olduğu bir bölgede yer alan Kültürpark'ın turizme kongre merkezi olarak  kazandırılmasının gereğini dile getirdi. Fuar İzmir'in Gaziemir'de kurulmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile başlayan, sonraki 5 yıl  Tunç Soyer başkan ile sürdürülen görüşme ve talep trafiğinin sonuç vermesini, projenin hayata geçirilmesini istedi.

KENTİN DİNAMİKLERİ KONGRE MERKEZİ KONUSUNDA MUTABIKTIR

Mehmet İşler; “ İzmir’in efsane başkanı rahmetli Ahmet Priştina’nın bize dikte ettiği bir söylemi  vardı. “İzmir fuarlar ve kongreler kenti olacak”  Vefatından sonra görevi devralan büyük başkan Aziz Kocaoğlu’da bu söylemi benimsedi. Kültürpark'ta kurulan ve yıllarca İzmir'e büyük bir hareketlilik katan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Basmane kapısı çevresinde uluslar arası bir fuara yakışmayan yapı ve oluşumlar vardı. Biz turizmciler, Aziz Başkanın önerisiyle, Fuar olgusunu destekleyecek bir görünüm ve anlayış yaratmak için bu bölgedeki oto tamircisi, yedek parça dükkanı, gece kulübü(night club) ve benzeri faaliyetler icra edilen mekanları gayrımenkul olarak tek tek satın aldık. Görüntü kirliliğini düzelttik. Oteller bölgesi haline dönüştürdük. Fuarı ayrıca destekleyecek yatırımlar yaptık. Fakat, Sayın Aziz Kocaoğlu Fuarları Gaziemir'e, yeni inşa edilen Fuar İzmir'e taşıdı. Fuar taşınınca kendisine yatırımlarımız ne olacak diye sorduk. Kültürpark'ın kongre merkezi olması önerisini getirdik. Kültürpark’ın projelerinin hazırlanıp bir kongre merkezi haline getirileceği sözünü verdi. Bizde Fuar İzmirin arkasında durduk, destek verdik, veriyoruz ve sürekli katılıyoruz.  Ama ne Aziz bey ne kendisinden sonra göreve gelen ve aynı projeye sahip çıkan Tunç Soyer başkan kongre merkezini yapmadı. Biz turizmin paydaşları olarak bundan çok muzdaribiz. Son dönemde Kültürpark, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin idari binalarının kümelendiği bir alan haline geldi. Gündemde hiç kongre merkezi yok. İzmir'in de şehrin içinde bir kongre merkezine ihtiyacı var. Kongre Merkezli bir Kültürpark, halkın kullanımına uygun, inşaat alanının yüzde dokuzu geçmeyeceği, yenilikçi, yaratıcı ve turizm sektörünün heyecanla beklediği bir yatırım modelidir. Biz kentin dinamikleri olarak bu konuda mutabıkız ve bekliyoruz. Mevcut başkanımız ya da hangi siyasi partiden ve kim olursa olsun, göreve gelecek yeni başkanımıza, başkan adayımıza soruyoruz. Kültürparka; doğayla ve yeşille barışık, kentte yaşayanların park ihtiyacına cevap vermeye devam edecek, ama aynı zamanda her büyük metropolde, şehirde olduğu gibi bir kongre merkezi  yapacakmısınız? Biz turizmciler olarak İzmir’in kalbinde bir kongre merkezi olmasını ısrarla talep ediyor ve istiyoruz. ”dedi.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum