ESBAŞ Bu Yıl Ödüle Doymuyor

EGEOLAY/Great Place to Work-GPTW Sektör Ödülleri açıklandı. Sektör, Bölge ve Özel kategorilerinde yapılan değerlendirmede, ESBAŞ, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Sektör Ödülü Kategorisinde Profesyonel Hizmetler Sektörü Ödülüne layık görülürken, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Bölge Ödülü Kategorisinde de Ege Bölgesinin En İyi İşverenleri arasında yerini aldı.

 ESBAŞ Bu Yıl Ödüle Doymuyor
Editör: Ege Olay
30 Mayıs 2021 - 12:51

GPTW’nin Nisan ayında açıkladığı ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2021 Listesine de girme başarısını gösteren ESBAŞ, bu yıl GPTW’nin Türkiye’nin en iyi şirketler değerlendirmelerinden 3 ödül birden almış oldu.

Nisan ayında Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesini açıklayan Great Place to Work, bu kez de ‘Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2021 Sektör, Özel ve Bölge Ödüllerini alan firmaları açıkladı. GPTW, bu yıl Sektör Ödülleri için 48, Özel Ödüller için 21 ve Bölge Ödülleri için ise 13 şirket arasında yaptığı değerlendirmelerin sonucunda ödül alan firmaları belirledi.

GPTW, ‘2021 Türkiye'nin En İyi İşverenleri Rapor Sunumu & Sektör, Bölge ve Özel Ödülleri’ sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada; en iyi işveren unvanı alan işyerlerinde çalışanların, en fazla güven ve gurur değerlerini deneyimledikleri belirtirken, listeye giren şirketleri, giremeyenlerden ayıran en önemli unsurun ise ‘güvenirlilik’ olduğunu vurguladı. GPTW’nin açıklamasında, bu çalışma ile sadece üst yönetimin ya da şirketin çıkarlarını ön plana almanın, sürdürülebilir başarı elde etmeye yardımcı olmadığının bir kez daha görüldüğü ifade edildi.

ESBAŞ, Çalışanlarından Aldığı Takdirle 2 Yılda 5 Ödül Aldı

ESBAŞ’ın GPTW’nin 2021 yılında ülke genelinde yaptığı değerlendirmede aldığı ödül sayısını üçe çıkardığını vurgulayan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, 2020 yılında da iki ödül almış olduklarını hatırlatarak, 2 yılda toplamda 5 ödül almış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu ödüllerin, tüm dünyada pandemi nedeniyle milyonlarca çalışanın işinden olduğu ve milyonlarcasının da en kötü çalışma şartlarına maruz kaldığı son iki yılda alındığına dikkat çeken Dr. Güler şunları söyledi. “Son derece zor şartların yaşandığı bu iki yılda ESBAŞ çalışanları, şirketlerine duydukları güven, bağlılık ve sadakat duygusuyla yüksek puanlar vererek bu ödülleri şirketimize kazandırdılar. ESBAŞ çalışanlarının verdiği puanlarla, Türkiye’nin en iyi işverenleri sıralamasında iki yılda 5 ödül almış olmamız, şirketimizin en zor şartlarda dahi çalışanına sahip çıktığının ve hep birlikte mükemmellik yolunda yeni bir adım atabilme mücadelesini bırakmadığının en güzel kanıtı olmuştur.”

Çalışanlarının mutluluğunu ön planda tutan bir şirket olarak insan kaynakları politikalarını geliştirirken, çalışanların da şirketlerine bağlılıklarını arttırdığını belirten Dr. Güler şöyle dedi: “ESBAŞ’ta, hepimiz yüksek güvene dayalı iş yeri kültürünü yaşatıyoruz. ‘Cesurluk, Kararlılık, Etik Olmak, Müşteri Odaklılık, Yenilikçilik ve İnsan Odaklılık’ olarak belirlediğimiz değerlerimiz şirketimizde bu kültürün gelişmesine katkı sağlıyor. İnsan kaynakları politikamızın temel unsurunu ‘Mutlu ESBAŞ’lılar Yaratmak’ felsefesi oluşturuyor. Bu yaklaşım tüm ESBAŞ’lıların işlerine gönülden bağlı olmalarını ve işlerini kendi işleri gibi görüp başarı odaklı çalışmalarını sağlamıştır. Pandemi döneminde Great Place to Work’tan aldığımız bu ödüller, tüm bu anlatılanların şirketimizde hayata geçmiş olduğunun kanıtı olmuştur.“

YORUMLAR

  • 0 Yorum