Erdoğan; "Salgın döneminde yaşananlar, sağlık alanında yaptıklarımızın önemini göstermiştir"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Salgın döneminde yaşananlar, sağlık alanında yaptıklarımızın önemini ve bize atılan iftiraların altının ne kadar boş olduğunu göstermiştir” dedi.

Erdoğan; "Salgın döneminde yaşananlar, sağlık alanında yaptıklarımızın önemini göstermiştir"
Editör: Ege Olay
12 Mayıs 2020 - 23:11
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde konuştu.

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEMİZİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinin başarıyla devam ettiğini belirterek; yeni hasta sayısı, ölüm sayısı, yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hasta sayısı bakımından olumlu bir çizgide ilerlendiğini söyledi.

“Pek çok ülkenin çaresiz kaldığı, adeta salgına teslim olduğu bir dönemde Türkiye sağlık altyapısının ve sosyal güvenlik sisteminin gücü sayesinde pozitif bir ayrışma göstermiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadelenin başarısına paralel olarak alınan tedbirleri her hafta Kabine toplantısında gözden geçirdiklerini; vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak adımları, yeni normalleşme programını, gelen verilere uygun şekilde belirlediklerini kaydetti.

Normalleşmeye yönelik ilk kararların geçen hafta alındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar arasında yer alan kimi işletmelerin faaliyetine izin verilmesiyle ilgili uygulama dün başladı. Her ne kadar bazı yerlerde arzu etmedik sahnelere rastlasak da, genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek işinin başına geçtiğini, alışverişini yaptığını gördük” dedi.

“HALKIMIZI PSİKOLOJİK VE FİİLİ OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME HAZIRLAMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine toplantısında da yeni normalleşme kararları aldıklarına dikkati çekerek, “Her fırsatta altını çizdiğim gibi uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, temizlik, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama, kalabalıklardan uzak durma ilkelerine uygun şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz. Türkiye olarak biz salgını tamamen bitirsek bile, dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmemiz şarttır. AK Parti olarak teşkilatlarımızla ve tüm insanlarımızla bu gerçeği anlatmalı, halkımızı psikolojik ve fiili olarak önümüzdeki döneme hazırlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak salgından terörle mücadeleye, sınır ötesi operasyonlardan ekonomik saldırılara kadar pek çok cephede mücadele ederken, bir yandan da muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığından sağlıktaki ve diplomasideki başarılarımızı gölgelemeye çalışmaya kadar her yola başvuran karanlık zihniyetle karşı karşıyayız. CHP’nin başını çektiği gazete ve televizyonlardan sosyal medyaya kadar da azımsanamayacak bir alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak, Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir. Meydanı sırf bize zarar vermek için ülkesine ve milletine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmiş bu faşist zihniyete bırakmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“SALGIN SONRASI ZİHİNLER DE YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNE GİRECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde yaşananların sağlık alanında yaptıklarının önemini ve kendilerine atılan iftiraların altının ne kadar boş olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Sınır ötesi harekâtlarımızda savunma sanayindeki icra atlarımızla ilgili benzer bir tablo ortaya çıkmıştı. Diğer alanlarda da aynı şekilde ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi ve nereye götürmek istediğimizi bıkmadan, usanmadan anlatmayı sürdürmeliyiz. Özellikle kadın ve gençlik kollarımız başta olmak üzere toplumun spesifik kesimlerine yönelik çalışmalar yapan birimlerimizin çok daha fazla gayret etmesi gerekiyor. Salgın sonrası sadece küresel, siyasi ve ekonomik ilişkiler değil, zihinler de yeniden yapılanma sürecine girecektir. Bu sürecin ülkemizde de yansımaları olması kaçınılmazdır. AK Parti olarak kendimizi dünyadaki ve ülkemizdeki bu yeni döneme süratle hazırlamalı, milletimizin karşısına donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Her alanda hazırlıklarımızı yaparak belki birkaç ay, belki birkaç yıl sonra başlayacak bu tartışma ve dönüşüm sürecini en iyi şekilde karşılamalıyız. Önümüzdeki tarihi fırsatı değerlendirme konusunda buradaki heyete, sizlere çok önemli görevler düşüyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum