Erdem Yener'den Yepyeni Sıngle:Şeytan Bunun Neresinde!

EGEOLAY/Film Olmuş Şarkılar isimli projesi ile her ay dinleyicilerine Türk sinema dünyasında yer etmiş şarkıların yeniden yorumu ve düzenlemesiyle sürpriz yapan Erdem Yener, projenin dördüncü teklisi olan Şeytan Bunun Neresinde 'yi yayınladı.

Erdem Yener'den Yepyeni Sıngle:Şeytan Bunun Neresinde!
Editör: Ege Olay
30 Haziran 2019 - 13:29
1952 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yazdığı, Metin Erksan’ın yönettiği Türkiye’nin sansürlenerek yasaklanan ilk filmi olan ve Aşık Veysel’in hayatını anlatan “Karanlık Dünya” filminin şarkılarından; sözleri Aşık Dertli'ye ait olan “Şeytan Bunun Neresinde”, Erdem Yener'in kendine has yorumu ve yeniden düzenlemesi ile bir kere daha hayat buldu. 

 

Şeytan Bunun Neresinde klibinde, “Karanlık Dünya” filminden karelere yer veren Erdem Yener, 1800'lerde saz çalmayı “şeytan işi” addeden zihniyet karşısında şiirini yazan Aşık Dertli'ye ve 1900’lerin ilk yarısında yine aynı zihniyete karşı bu satırları yorumlayan Aşık Veysel'e selam gönderiyor ve duygularını: “Aşık Dertli’nin satırları üzerinden neredeyse iki yüzyıl sonra bile aynı zihniyetin festival iptal ettirdiği şu ortamda gitarımı gösterip o meşhur soruyu yineliyorum; Şeytan Bunun Neresinde?” şeklinde ifade ediyor.

 

Prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği Film Olmuş Şarkılar projesinin dördüncü teklisinin düzenlemesini Erdem Yener ve Sertan İpek birlikte üstleniyor.



 
Erdem Yener'in yeni teklisi Şeytan Bunun Neresinde, 28 Haziran tarihinde PRMO (Pop Rock Mahsülleri Ofisi) etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında!

YORUMLAR

  • 0 Yorum