Emzirme Haftası Çalışmaları Beğeni Topladı

EGEOLAY/Emzirme Haftası kapsamında Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Emzirme Danışmanlığı Birimi tarafından düzenlenen etkinlikler beğeni topladı.

Emzirme Haftası Çalışmaları Beğeni Topladı
Editör: Ege Olay
12 Ekim 2021 - 14:49
1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Emzirme Danışmanlığı Birimi tarafından Emziren anneleri bilgilendirmek ve emzirmeye teşvik etmek için kurulan bilgilendirme stantları anneler ve anne adayları tarafından çok beğenildi.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu’nun hafta boyunca çalışmaları yerinde incelediği ve büyük destek sağladığı belirtildi.
KAR-İŞKAD (Karşıyaka İş Kadınları Derneği) Başkanı Nil Güneri de stanttı ziyaret ederek çalışmalara destek verdi, çalışanları kutladı.

Başkan Güneri, Emziren anneleri bilgilendirmek ve emzirmeye teşvik etmek için yapılan bu çalışmaları takdirle izlediklerini belirterek şunları söyledi “Gebelik süreci ve emzirme döneminin bir kadının hayatındaki en güzel evrelerden biri. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi Çınar, Psikolog, Emzirme Danışmanı ve Gebe Okulu çalışanlarına kadınlar adına teşekkürlerimizi ilettik.”

Emzirme Haftası kapsamında Mevibahçe Alışveriş Merkezinde ve hastanede açılan bilgilendirme standında, anne/anne adayı ve yakınlarının özel dönemine eşlik edilmesi, gerçekleştirilen eğitimlerle anne/anne adayı ve yakınlarının bilgi düzeyini arttırmanın ve bilinçlendirmenin yanında gebeliğin ve doğum sürecini daha kaliteli ve sağlıklı geçirip duygusal ve bedensel yönden doğuma ve doğum sonrasına hazırlama açısında önemli olduğu vurgulandı.

Son 30 yıldır anne sütü üzerinde yoğunlaşan çalışmalar anne sütünün eşsiz bir besin olduğu ve bebek beslenmesindeki yerinin doldurulamayacağı gerçeğini ortaya çıktığına dikkat çekildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum