Emekli maaşlarına iyileştirme olacak mı?

EGEOLAY/AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Emekli maaşlarında artış yapılmasıyla ilgili şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışıyor. Bir kanun teklifi hazırlığımız var. Ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse değerlendirilir" dedi.

Emekli maaşlarına iyileştirme olacak mı?
Editör: Ege Olay
10 Ocak 2024 - 18:15

SSK ve Bağkur emekli maaşlarında artış yapılması için çalışma yapılıyor.

Açıklamayı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptı.

Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının konuyla ilgili çalıştığını ve söz konusu çalışmanın önümüzdeki hafta değerlendirileceğini söyledi:

"Konuyla ilgili çalışılıyor. Etki analizleri, bütçemiz, bütçe imkanlarımız, oransal manada artış değerlendirilmesi. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımıza tahmin ediyorum önümüzdeki hafta değerlendirilir. Bizim de bir kanun hazırlığımız temel noktada zaten vardı. Bu klasik asgari ücret artırıldığı için ilan edilen bir işveren desteğimiz vardı. 750 tl’ye çıkarılması ve kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlar ile ilgili bir paket. 7-8 maddelik bir paket. Ona çalışıyoruz, onun içerisinde tabi değerlendirilir. Önemli olan bütçe imkanlarında karşılamaktır. Sadece oranın belirlenmesi ve artışın ortaya çıkması değil bu bütçeyi de ortaya koymamız lazım. Şu anda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Sonra bizim kanun teklifine de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz."(TRTHABER)

YORUMLAR

  • 0 Yorum