EGSİYAD Başkanı Karatay'dan çağrı, "Yangına sebebiyet insanlık suçu sayılmalı"

EGEOLAY/Ege Girişimci Sanayici Ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (EGSİYAD) Başkanı Zeki Karatay, yangına sebebiyet verenlere tepki göstererek, “Yangına sebebiyet insanlık suçu sayılmalı” dedi.

EGSİYAD Başkanı Karatay'dan çağrı, "Yangına sebebiyet insanlık suçu sayılmalı"
Editör: Ege Olay
31 Temmuz 2021 - 10:59
Türkiye’nin birçok ilçesine peş peşe orman yangını haberleri gelmeye başladı. Her acı olayda kınama ve çağrı ifadelerinin kullanıldığı açıklamalardan ziyade, çözüm arayan ve çözüm üreten adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Ege Girişimci Sanayici Ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (EGSİYAD) Başkanı Zeki Karatay, “Yangına sebebiyet vermek insanlık suçu sayılmalı. Toplumun yangınlar konusunda bilinçli hareket etmesi adına en üst düzeyde önemler alınmalıdır” diye konuştu.

“En ağır cezalar uygulanmalıdır”

Karatay, yangına sebebiyet verenlerin en ağır cezayla yargılanması gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizin farklı yerleşim yerlerinde çıkan-çıkarılan yangınlar ülkemizin en önemli zenginliklerinden biri olan ormanlarımızı ortadan kaldırmakla kalmadı; dört vatandaşımızın da ölümüne neden oldu. Orman alanlarından insan yaşam alanlarına sıçrayan yangınlara müdahale konusunda devlet seferberlik düzeyinde bir çaba sarf etmeli ve hiçbir ekipmanı esirgememelidir. Öncelikle orman yakmanın milli serveti olduğu kadar insanlık değerini ortadan kaldırmaya sebep olduğu için en ağır cezalar uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum