Egepol Hastanesi, Hastalara Evde Sağlık Hizmeti Sunuyor

EGEOLAY/Evde sağlık hizmeti almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Covid19 Pandemisi ve kendi sağlık durumu nedeniyle sokağa çıkmak istemeyen ve hastaneye gelmekten çekinenler, bu talebi daha da artırıyor.

Egepol Hastanesi, Hastalara Evde Sağlık Hizmeti Sunuyor
Editör: Ege Olay
20 Kasım 2021 - 13:07
İzmirde evde sağlık hizmeti alan yaklaşık 40 bin kişinin bulunduğunu belirten Egepol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kamil Bülent Elverdi, hastanelerinde kurdukları birim ile talep edilen bu hizmeti hastaların ayağına götürdüklerini ifade etti.


Gelişen sağlık teknolojisi ve tedavi yöntemleri ile birlikte yaşam süresinin ve dolayısı ile ileri yaştaki nüfusunun İzmir'de de arttığını söyleyen Dr. Kamil Bülent Elverdi, pandemi ile birlikte de insanların kalabalık ortamlara girmeye çekindiklerini dolayısıyla evde sağlık hizmeti konusunda artan talebe cevap vermek için bu uygulamayı başlattıkları bilgisini verdi.


HİZMETİ VATANDAŞA GÖTÜRÜYORUZ


Dr. Kamil Bülent Elverdi, “Egepol Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu yönetmeliğe uygun koşullarda oluşturulan Evde Sağlık Hizmeti birimimiz iki ay önce hastalarımıza evde hizmet vermeye başladı. Pandemi süresince Corona teşhisi için PCR Testi başta olmak üzere yapılacak tetkikler için evde kan ve sürüntü örneğinin alınmasını, yatağa bağımlı, felçli hastaların evdeki teşhis tedavi ve bakımlarını deneyimli hekim, hemşire ve hasta bakıcılarımız ile gerçekleştiriyoruz. İdrar sondası takılması ve değiştirilmesi, diyabete bağlı veya yatak bası yaralarının bakım ve tedavisi gibi uygulamalar yanı sıra evde hekim tarafından poliklinik hizmeti kapsamındaki çoğu uygulamayı da sağlayabiliyoruz. Evde hekim muayenesi yanında online olarak hekim hasta görüşmesi yapılması da mümkün” dedi.


Gerekirse ambulans hizmeti de sunduklarını dile getiren Dr. Elverdi, evde sağlık hizmetinin acil sağlık hizmeti ile karıştırılmamasını, acil durumlar için 112'nin aranması gerektiğini de sözlerine ekledi.


HEM HIZLI HEM DE KONFORLU


Hastanın aktüel sağlık probleminin giderilmesinde hızlı ve konforlu bir hizmet sunduklarını dile getiren Dr. Kamil Bülent Elverdi, evde sağlık hizmetini İzmir ve çevre ilçelerde uyguladıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: “ Bu hizmeti almak isteyenler 0850 850 11 35 çağrı merkezimizden bize ulaşarak hastaya ait talep ettikleri tıbbi ihtiyaçları bildiriyor. Talebin hangi branşla ilgili olduğu tespit edilip eğer hastaneye yatışı öngörülmüyorsa evde teşhis ve tedavi süreci başlatılıyor. Evde sağlık hizmeti aslında geniş bir yaş aralığını kapsıyor. Yeni doğum yapmış lohusalık sürecindeki anne ve yenidoğan bebekten ileri yaştaki hastalarımıza kadar herkes bu hizmeti alabiliyor. Bebek bakımı, gebelik eğitimleri, gebelik takibi, doğum sonrasındaki ihtiyaçlara kadar evde yapılabilecek bir çok sağlık hizmetine hastalarımıza evde sağlayabiliyoruz. Çalışan ve zamanı kısıtlı herkese evde check up hizmetinin ulaştırılması da görevlerimiz arasında”


Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kamil Bülent Elverdi, evde sağlık hizmeti konforunu İzmir ve çevresinde herkese ulaştırmak için Egepol Mobil Sağlık Ekibinin gece gündüz hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum