Egepol Çalışanlarından Kan Bağışı Kampanyası

EGEOLAY /Özel Egepol Hastanesi çalışanları, örnek bir sosyal sorumluluk kampanyasına daha imza attı.

Egepol Çalışanlarından Kan Bağışı Kampanyası
Editör: Ege Olay
31 Ocak 2020 - 10:03
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Egepol Hastanesi çalışanları gönüllü olarak kan vermek için sıraya girdiler.

 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Murat Çelik, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ve her yıl kurum olarak kan bağışı kampanyasına katıldıklarını söyledi.

 

Çelik, “Hastanede beyin cerrahisi, açık kalp ameliyatları da dahil bir çok büyük ve önemli ameliyatta ve gebelikte doğum sonrası aşırı kanama oluşması durumunda hastalara kan verilmesi gerekebiliyor. Hızlı hareket edilmezse ve kaybedilen kan yerine konulmazsa hasta şoka girer, hayati risk oluşur. Hastaya kan verilmesi yüksek güvenlik önlemleri alınarak yapılması gereken ciddi bir iştir. Hastanemizde çalışan tüm sağlık personelinin bu konudaki bilgi ve deneyimi oldukça yüksektir; ancak hastaya verecek kan bulunamaz ise kanayan hastanın tedavisi zorlaşır. Bu nedenle kan bağışının çok önemli olduğunu düşünmekteyiz” diye konuştu.

 

Kan bağışı yapan kişilerden torbalara alınan kanın laboratuvarlarda steril şartlarda plazma ve kan hücreleri ayrılarak hastalarda farklı amaçlarla kullanılmak için çeşitli kan ürünleri hazırlandığını belirten Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Murat Çelik, şunları söyledi: “Kanın plazma kısmı dondurularak daha uzun süre saklanabilmektedir; ancak eritosit gibi kan hücresi içeren kısmının en geç 30 - 35 gün içinde kullanılması gerekir; bu nedenle kan bağışında süreklilik daha önemlidir. Bu konuda sürekli çaba gösteren Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi çalışanlarını ve kan bağışı yapmak için koşarak gelen tüm mesai arkadaşlarımı kutlarım. Biz Egepol Ailesi olarak bilinçli kan bağışçısı sayısını arttırmak için daha çok çalışacağız, siz de 20 dakikanızı ayırarak bir hayat kurtarabilirsiniz”

 

Kan bağışı ihtiyacının sürekli olduğunu kaydeden Kızılay yetkilileri de kaza, ameliyat, kanser hastaları, organ nakli bekleyenler ve bu gibi pek çok durumda kullanılan kanların ihtiyaç sahiplerini tekrar yaşama döndürdüğünü ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum