EGEÇEM'den "Akıl ve Zeka Oyunları" Eğitimi

EGEOLAY/Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “EGEÇEM Sonbahar Okulu” kapsamında EGEÇEM Merkez Müdürü ve aynı zamanda EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş koordinatörlüğünde, Eğitmen Aslıhan Ayar tarafından “Akıl ve Zekâ Oyunları” eğitimi gerçekleştirildi.

EGEÇEM'den "Akıl ve Zeka Oyunları" Eğitimi
Editör: Ege Olay
25 Kasım 2019 - 10:33
EÜ Eğitim Fakültesi Teknoloji Sınıfı gerçekleştirilen “Akıl ve Zekâ Oyunları” eğitimi EGEÇEM tarafından bu yıl ilk kez uygulanıyor. Eğitmen Ayar, “Bu eğitimdeki amacımız bireylerin var olan zekâ potansiyellerinin farkına varmasını ve sahip oldukları potansiyeli geliştirmesini, karşılaştıkları problemlere özgün, yeni ve farklı çözümler üretebilmesini sağlamaktır” dedi.

Ayar, öğrencilerin üst düzey düşünme, akıl yürütme, mantıksal muhakeme, taktik oluşturma ve yaratıcılık gibi becerilerinin geliştirilmesinde akıl ve zekâ oyunları oldukça önemli bir yer tuttuğunu da ekledi.

Rory’nin Hikaye Küpleri, Quoridor ve Cortex Fırtınası gibi zeka oyunlarıyla desteklenen eğitimde çocuklar oldukça keyifli vakit geçirdi. Rory’nin Hikaye Küpleri oyunuyla öğrenciler kendi isimlerini tarif edip hikayeleştirerek birbirlerini tanıdılar. Beynin nöron ve sinapslarının nasıl çalıştığına dair kısa bir belgesel ile hafıza ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğuna dair çocuklar bilgilendirildi.

Eğitim sonunda çocuklara  “EGEÇEM Katılım Belgesi” verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum