Ege Üniversitesinin kontenjanları yüzde 99,67'si doldu

EGEOLAY/Ege Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yüzde 99,67 doluluk oranında öğrenci yerleşti. Kontenjanlarının yüzde yüze yakını dolan Ege Üniversitesi’nde 10 bin 713 genç Ege Üniversiteli oldu.

Ege Üniversitesinin kontenjanları yüzde 99,67'si doldu
Editör: Ege Olay
08 Ağustos 2019 - 09:37
Ege Üniversitesi (EÜ) kontenjanları 2019 YKS sonuçlarına göre yüzde 99,67 oranında doldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; ilk sıralarda yer alan adaylar EÜ’nün çeşitli bölümlerini tercih etti. EÜ’yü tercih eden öğrencilere sosyal medya hesabından seslenen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “2019- YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre, Ege Üniversitesi Ailesinin bir parçası olan gençlerimizi tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerim sizleri bilim, sanat, spor ve kültürel faaliyetlerle dolu bir üniversite hayatı bekliyor” dedi.

2019 YKS’ye göre yapılan tercihler sonucunda üniversite adayları Ege Üniversitesine büyük ilgi gösterdi. Ege Üniversitesinde doluluk oranı bir önceki yıla göre yaklaşık 2 puan arttı. Bu yıl EÜ lisans programlarını 5 bin 512, ön lisans programlarını 5 bin 201 olmak üzere toplam 10 bin 713 genç tercih etti.  Bir önceki yıl lisans programı yüzde 96,64 oranında doluluk gösterirken bu yıl yüzde 99,49 oranına ulaştı. Lisans programında geçen yıl 178 boş kontenjan kalırken bu yıl sadece 28 boş kontenjan kaldı. Ön lisans programları ise geçen yıl yüzde 99,28 oranında doluluğa sahip iken bu yıl 99,87 oranında doldu. Ege Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans programları boş kontenjanları geçen yıl 208 iken bu yıl 35 boş kontenjan kaldı.

Lisans programlarında 28 boş kontenjan kalırken bunun 20’sini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği oluşturdu. Ön lisans programlarında ise 7 boş kontenjan kalırken 3’ünü Tohumculuk Teknolojisi oluşturdu.  

Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek



Ege Üniversitesine gençlerin ilgisinin geçen yıla oranla net bir şekilde artığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak “ Ege Üniversitesi Ailesinin yeni üyeleri, sevgili öğrencilerimiz, aramıza hoş geldiniz. Hayatınızın bu önemli dönüm noktasında üniversitemiz tercih edip kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum. Ege Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisi. Ege Üniversitesi nitelikli eğitim kadrosu, huzurlu, güvenli ve modern kampüs yapısı, sosyal imkânları, sanatsal, kültürel ve spor faaliyetleri ile sizlerleler yeni bir yolculuğa çıkıyor. Kısa süre sonra aramıza katılarak Ege Üniversitesi Ailesinin birer parçası olacaksınız. ” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum