Reklam

Ege Üniversitesi yeni öğrencilerine "Hoş Geldin" dedi

EGEOLAY/Ege Üniversitesi tarafından birincisi düzenlenen “Ege’ye Hoş Geldin” buluşması, Ege Üniversitesi Tören Şölen Alanı’nda, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Senato Üyeleri, Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Gökhan Oyur, akademisyen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi yeni öğrencilerine "Hoş Geldin" dedi
Editör: Ege Olay
02 Ekim 2019 - 10:50
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Amacımız, sizlerin bu 4 yıllık süreç içerisinde güzel bir eğitim almanız ve huzurlu, güvenli bir ortamda eğitimlerinizi tamamlamanızdır” diye konuştu.

Buluşmada Egeli öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite olarak bir ilki yaşıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu hoş geldin etkinliğinde öğrencilerimizle kucaklaşmak adına bir aradayız. Ege Üniversitesini tercih ederek ailemizin bir parçası olan siz kıymetli öğrencilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Ege Üniversitesi, 64 yıllık bir deneyim, güçlü bir kadro. Sağlıkta, Kimyada, Biyomühendislikte, Enerjide, Tarımda, Gıdada yetkin bir kurum. TÜBİTAK nezdinde de 207 üniversite içerisinde en fazla araştırma projesi yapan üniversiteyiz. Bizim amacımız eğitim ve öğretimde kalite. Sizlerin bu 4 yıllık süreç içerisinde güzel bir eğitim almanız ve huzurlu, güvenli bir ortamda eğitimlerinizi tamamlamanız için çalışıyoruz.  Bu süreçte üniversitemizin sosyal, kültürel ve sportif anlamdaki bütün imkânlarını sonuna kadar kullanmanızı istiyorum. Sizlerle, rektör-öğrenci arasında herhangi bir engel olmadan iletişim içerisinde olacağım. Anne-babalarınızın manevi anlamda yerini almamız mümkün değil fakat burada önce Allah’a sonra bize emanetsiniz. Sizlere verimli bir üniversite yaşamı diliyorum, Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin” diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşma yapan Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Gökhan Oyur, “Bu yıl 64’üncü eğitim öğretim yılına başlayan Ege Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Gösterdikleri başarı ile Ege Üniversitesi gibi nitelikli bir kurumun öğrencisi olmaya hak kazanan yeni gelen arkadaşlarımı tebrik ediyor, başladığınız bu zorlu yolda başarılarınızın devam etmesini diliyorum. Şunu bilmenizi isterim ki gelmiş olduğunuz üniversitemizde eşsiz bilgi birikimleriyle sizlere yön verecek ve hayatınızın şekillenmesinde büyük rol oynayacak hocalarınız olacaktır. Aynı şekilde sizlerin yeni adım attığı bu yollarda sizden önce geçen biz öğrenciler de sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu ve Ege Üniversitesi Hip hop Topluluğu’nun dans gösterisiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum