Ege Üniversitesi Teknokent etkinliklerinde birinci sırada

EGEOLAY/Yükseköğretim Kurulunun üniversitelerin performansının değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”nde Ege Üniversitesi, “Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Projelerine Katılan Öğrenci Sayısı” metriğinde birinci oldu. 100 üniversiteden 24 bin 13 öğrencinin katıldığı Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Projelerinde Ege Üniversitesi bin 880 öğrenci ile ilk sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi Teknokent etkinliklerinde birinci sırada
Editör: Ege Olay
01 Mart 2021 - 14:26

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin, bilim ve teknoloji ekosistemini her geçen gün daha sağlamlaştırarak güçlendiriyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak onların bilim ve teknoloji alanında araştırmalar yapması, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı koymalarını sağlamak amacıyla göreve geldiğimiz günden beri yoğun gayret içindeyiz. Üniversitelerin performansının değerlendirildiği Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda yer alan değerlendirme kriterlerine göre en başarılı üniversitelere ilişkin verilerde EGE Teknopark ‘Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) projelerine katılan öğrenci sayısı’ metriğinde 1880 öğrenci ile lider oldu. Araştırma üniversitesi olma yolunda yaptığımız nitelikli çalışmalarda emeği geçen tüm mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

EGE Teknopark ve EBİLTEM TTO olarak üniversite öğrencilerinin girişimcilik ve inovasyon ekosistemlerine dahil olması için ilk günden beri özveriyle çalıştıklarını ifade eden EGE Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Bu kapsamda 2019 ve 2020 yıllarında birçok proje, etkinlik, bilgilendirme günü, hackhathon, hızlandırıcı programlar düzenledik. ‘Dijital İşletmeler Yolunda: Endüstri 4.0 (D)evrimi Konferansı’ ile öğrencilere gelişen ve dönüşen dünyamızda teknoloji kaldıraç etkisi ve inovasyon ile ilgili uygulamalı eğitimler verildi. Gerçekleştirilen Hack4Art Hackhatonu ile 200’den fazla öğrenci 3 aylık bir eğitimden sonra iki gün boyunca prototip geliştirdi ve ilk 3 ekibe ödül verildi. İlgili etkinlik sonucu ortaya çıkan prototipler 3 ay boyunca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde sergilendi ve bu ‘Hack4Art Sanat Teknolojileri Sergisi’ ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. İzmir üniversitelerinin ortak paydada buluşup etkinlikler gerçekleştirdiği İzmir Üniversiteler Platformu-Teknoloji Günleri etkinlikleri kapsamında 300’den fazla öğrenci ilgili etkinliklerde sunum yapmak için projelerinin yazım süreçlerinden hayata geçirilene kadar olan süreçte sürekli TTO’dan destek aldı ve paydaşı olduğumuz ilgili etkinlikte projelerini sunma fırsatı elde ettiler” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum