Ege Sularında Büyük Balık için Kıyasıya Rekabet Yaşanacak

EGEOLAY/Amatör balıkçılığın zirve turnuvası “Big Fish Çeşme 2023” bu yıl Furuno ana sponsorluğunda 21-24 Eylül tarihleri arasında Çeşme Marina’dan start verilecek…

Ege Sularında Büyük Balık için Kıyasıya Rekabet Yaşanacak
Editör: Ege Olay
17 Eylül 2023 - 15:01
Sportif balıkçılıkta Avrupa’nın en popüler turnuvaları arasında gösterilen “Big Fish Çeşme 2023” bu yıl Furuno ana sponsorluğunda 21-24 Eylül tarihleri arasında 16’ıncı kez düzenlenecek. “Yakala Bırak Yaşat” mottosuyla düzenlenen turnuvaya amatör balıkçılık tutkunlarının yanı sıra ünlü isimler de kurdukları takım ve tekneleriyle katılacak. Bu yıl Türk ve yabancı bayraklı 50’den fazla tekne ile 300’den fazla amatör balıkçının, turnuvanın ev sahipliğini üstlenen Çeşme Marina’dan denize açılması beklenirken, Ege suları bir kez daha kıyasıya mücadeleye sahne olacak. 24 Eylül tarihinde Ferdi Baba Restaurant’ın organize edeceği turnuvanın gala gecesinde ise dereceye girenler açıklanırken, denizlerimize önem verilmesinin altı bir kez daha çizilecek.
Türkiye’nin sportif balıkçılık alanın da önde gelen isimlerinden biri olan Ertuğrul İçingir liderliği ve başhakemliği ile gerçekleştirilecek turnuvayı yaklaşık 10 bin kişini izlemesi bekleniyor. İş dünyası ve cemiyet hayatından ünlü simaların yanı sıra, Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar da Çeşme’de bu heyecan dolu turnuvayı yaşayacaklar.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen amatör sportif balıkçıların katılacağı Furuno Big Fish Çeşme 2023 turnuvası; "Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma" felsefesini temel alıyor. En büyük balığı yakalamak için rekabete girecek olan amatör balıkçılar, yakaladıkları balıklardan ihtiyaç fazlası olanları ölçüm işlemi sonrasında tekrar ait oldukları yer olan denizlere bırakacaklar. Balıkçılık sporunu geniş kitlelere yayma ve bilinçli avlanmayı teşvik etme amacını güden turnuvada, çevre hassasiyeti konusuna da dikkat çekilecek.
“Furuno Big Fish Çeşme 2023” heyecanını yaşamak isteyen amatör balıkçılar tekneleriyle birlikte “bigfishturkey.com” web sitesinden kayıt yaptırabilecekler. Balıkçılık tutkunları da heyecan dolu turnuvayı “bigfishturkey” Instagram hesabından takip edebilecekler.
Ana sponsorluğu Furuno tarafından üstlenilen Big Fish Çeşme 2023’de Honda Marine Gold Sponsor, Lexus Bornova otomotiv sponsoru, Helly Hansen resmi yarışmacı forma sponsoru ve Ferdi Baba’da gala yemeği sponsoru oldu. Diğer sponsorlar ise şöyle sıralanıyor; Nava Konak, Mega Balık, Seagame Türkiye, Smith Optics, FPT, Myga Cafe, Seajet, Ev Urla, Alavya Hotel ve Zeytin Konak Otel.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum