Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Ödüllerini Açıkladı

EGEOLAY/İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda kazananlar belli oldu. “İklim ve Çevre” temasıyla düzenlenen yarışmada portre dalında verilen Mustafa Bora Özel Ödülü kategorisinde ise bu yıl usta sanatçı Ferhan Şensoy portreleri yarıştı

Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Ödüllerini Açıkladı
Editör: Ege Olay
21 Aralık 2021 - 12:44
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı. Bu yıl beşinci kez düzenlenen ve “İklim ve Çevre” temasını işleyen yarışmaya 253 karikatürist 492 eserle katıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Konak Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Abdullah Tunalı, Karikatürist İllüstratör Ergün Gündüz, Yarışma Koordinatörü Karikatürist Sadık Pala, Karikatüristler Zafer Güven, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, Cemal İlkbahar ve Sezer Dönmez’den oluşan jürinin değerlendirmesinin sonucunda 13 eser ödül almaya hak kazandı.
 
Konak Belediyesi’nin Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından Birincilik Ödülü Mustafa Kurmalı’nın olurken, Emrah Arıkan ikincilik, Nurullah Şimşek de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Her yıl gündeme damga vuran gelişmeleri tema olarak seçen ve bu yıl  “İklim Krizi ve Çevre” temasıyla eser kabul eden yarışmada usta karikatürist Mustafa Bora adına verilen özel ödül ise ilk kez portre dalında verildi.  Mustafa Bora Özel Ödülü kategorisinde bu yıl Ferhan Şensoy portreleri yarıştı.
 
ÖDÜLLER 11 OCAK’TA SAHİPLERİYLE BULUŞACAK
 
5. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan Karikatüristlere ödülleri, 11 Ocak 2022 tarihinde, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle verilecek. Yarışma karikatürlerinden seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek.
 
5. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması Sonuçları
Birincilik Ödülü: Mustafa Kurmalı
İkincilik Ödülü: Emrah Arıkan
Üçüncülük Ödülü: Nurullah Şimşek
Başarı Ödülleri: Önder Önerbay, Uğur Günel, M.Feridun Altun
Konak Belediyesi Özel Ödülü: Turan İyigün
Jüri Özel Ödülü: Banu Acar
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü: Fethi Gürcan Mermertaş
Mustafa Bora Portre Özel Ödülü: Gurur Doğan, Halit Kurtulmuş Aytoslu, Mehmet Ali Güneş
Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü: Ergin Asyalı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum