Efes Selçuk Jese Karşı Direnmeye Devam Edecek

EGEOLAY/Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Havutçulu Köyü’nde sondaja bağlı jeotermal kaynak arama ve işletmeye yönelik projenin alanını genişleten şirkete bir kez daha olumlu ÇED Raporu verdi. Mahkeme tarafından projenin iptal edilmesine karşın çıkan rapor sebebiyle Havutçulu Köyü’nde bir toplantı düzenlendi.

Efes Selçuk Jese Karşı Direnmeye Devam Edecek
Editör: Ege Olay
01 Ekim 2020 - 15:17 - Güncelleme: 01 Ekim 2020 - 15:26
Toplantıdan, Havutçulu Köyü’nün yanı sıra çevre köyleri ve Efes Selçuk’u da olumsuz yönde etkileyecek karara karşı hukuki sürecin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve halkın içerisinde yer aldığı toplu bir direniş kararı çıktı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de basına verdiği demeçte, en son yapılan bilgilendirme toplantısında projenin köylüler tarafından istenmediğini belirterek; “Bundan sonraki süreçte köylüyle bir bilgilendirme toplantısı daha yapacağız. Gerekirse belediye olarak dava açacağız. Bu işler oldubittiyle olmaz. Yerelin isteği göz ardı edilmemeli. Bu süreçlerde belediyelerin etkisiz hale getirilmesi doğru değil” dedi.



MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİN



Havutçulu Mahallesi ve Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Naipli Mahallesinde Rama Enerji A.Ş tarafından yapılmak istenen 4 adet sondaja dayalı jeotermal kaynak arama ve işletme projesine ilişkin daha önce de başvuru yapan şirkete ÇED olumlu kararı verilmiş, vatandaşların itirazı sonucunda 2018 yılında Aydın İdare Mahkemesi kararı iptal etmişti. İkinci kez çıkan olumlu ÇED raporusebebiyle düzenlenen toplantıya Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, belediye çalışanları, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, parti yöneticileri, Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya,  dernek üyesi Uğur Pehlivan, sekreter Mehmet Güngör, Havutçulu Köyü Muhtarı Remzi Eryılmaz,  Gökçealan  Köyü Muhtarı Nazmi Turhal,  Çamlık Muhtarı Talat Ünlü ve vatandaşlar katıldı.

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin sürecin başından bu yana Efes Selçuk Belediyesi olarak her zaman Havutçulu’luların yanında olduğunu belirterek; belediyenin yanı sıra bireysel olarak açılacak davaların etkili olduğuna dikkat çekti. Keskin “ Kesinlikle mücadeleden vazgeçmeyin. ÇED Raporuna karşı çok sayıda vatandaşın örgütlenerek dava açması çok önemli. Efes Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel ve biz kurum olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Ancak sizlerin bu süreçte irade ortaya koymanız daha çok önem taşıyor.  Bu yüzden çıkan kararlar ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyin. Biz her zaman doğanın, toprağın ve sizlerin yanınızdayız” dedi.   JES’e karşı direnme sözü veren Havutçulu halkı, geçtiğimiz Ocak ayında ilgili firma tarafından yapılacak ÇED bilgilendirmesine izin verilmediğine dair  birtutanak hazırlanmasını sağlamıştı.