Down Sendromlu gençlere özel proje

EGEOLAY/Bornova Belediyesi’nin Hilton Otelleri’yle birlikte Down Sendromlu gençlerin meslek sahibi olarak sosyal yaşamın içerisinde yer alması amacıyla hayata geçirdiği “İş’te Fark Yaratıyoruz” projesi, Uygulamalı Servis Eğitim ile devam ediyor. 18 Down Sendromlu genç peçete katlamayı, servis açmayı, tepsi ile içecek taşımayı ve boş servisleri toplamayı öğreniyor. O anlardaki mutlulukları ise yüzlerinden okunuyor.

Down Sendromlu gençlere özel proje
Editör: Ege Olay
20 Şubat 2020 - 10:26 - Güncelleme: 20 Şubat 2020 - 10:32
Çok heyecanlı ve mutluyuz



Eğitimlerine heyecanla devam eden gençler, duygularını; “Burada olmak hepimizi çok mutlu ediyor. Kursa geleceğimiz günü iple çekiyoruz. Hayatımızda ilk kez böylesi bir deneyim yaşıyoruz. Bir şeyler öğrenmek çok güzel. Kursu başarıyla bitirip iş sahibi olmanın hayalini kuruyoruz. Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederiz” sözleriyle dile getirdi. 



Hem farkındalık, hem istihdam



“İş’te Fark Yaratıyoruz” projesinin Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Down sendromlu bireylerimize  mesleki eğitim vererek hem istihdama katkı koyuyoruz, hem de ‘iletişim’ konusunda farkındalık yaratıyoruz. İş dünyasının da bu projeye katkı koyacağını, proje kapsamında eğitim gören arkadaşların tamamının kısa sürede istihdamının gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu çalışmayla daha çok downlu gence iş imkanı yaratmak istiyoruz” dedi. 



Ocak ayında imzalanan protokolün ardından başlayan ve 8 hafta sürecek eğitimler, günde 1.5 saat olmak üzere hafta iki gün gerçekleştiriyor. İzmir Hilton Oteli’nin uzman ekibi tarafından verilen eğitimler  5 Mart’ta sona erecek. Eğitimlerini başarı ile bitiren gençlere 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde sertifika verilecek. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum