Reklam

Dokuzlar'a Büyükşehir'in eli değdi

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi verdiği "en az oy aldığım mahalleyi ziyaret ederek işe başlayacağım" sözünü yerine getirmesiyle birlikte, Kiraz Dokuzlar Mahallesi'nin kaderi de değişmeye başladı.

Dokuzlar'a Büyükşehir'in eli değdi
Editör: Ege Olay
21 Mayıs 2019 - 13:03
Kırsal kalkınmada öncü faaliyetler arasında yer alan arıcılığın geliştirilmesi için mahalle halkının isteği doğrultusunda 23 üreticiye arılı, arısız kovan, kıyafet ve üretim gereçleri dağıtıldı. Başkan Soyer'in talimat ıyla altyapıya yönelik acil ihtiyaçlar da kısa sürede tamamlandı.

 

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına göre yüzde 58 oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, seçim öncesi verdiği sözü tutarak, ilk ziyaretini en az oy aldığı Kiraz Dokuzlar Mahallesi'ne yapmıştı. Burada halkın sorun ve taleplerini dinleyen Soyer, kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerin desteklenmesi sözünü vermişti.

Dokuzlar'da, Başkan Tunç Soyer'in talimatıyla zaman kaybetmeden arıcılık eğitimi başlatıldı. Eğitim programına katılan 23 üreticiye 76 arılı kovan, 38 arısız kovan, kıyafet ve üretim gereçleri dağıtıldı.

 

"Ne istediysek yapıldı"

Bölge halkının çok mutlu olduğunu söyleyen Dokuzlar Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, “Başkanıma teşekkür ediyoruz, daha mazbatasını almadan köyümüze geldi. Bugün isteklerimizin yüzde 60’ı karşılanmış durumda. O yüzden çok teşekkür ediyoruz. Ona güveniyoruz, inanıyoruz, yaptığı işin doğru olduğunu biliyoruz. Geldiği gün ondan bazı taleplerimiz oldu. Yol kenarlarına 17 bariyer istedik, Başkanımız 20 tane yaptırdı. Parke taşı istemiştim, şu an 6 bin metrekaresini döşediler. Arıcılara dest ek talebimiz vardı, şu an o da gerçekleşti. Cami lojmanına çimento, tuğla talebimiz vardı. Bu daha ilk 3 günde gerçekleşti. Dokuzlar halkı olarak çok mutlu bir şekilde izliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum