Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nde "Gündem Kemeraltı"

EGEOLAY/Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nün düzenlediği çevrimiçi toplantının konuğu Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin oldu. Girgin “İzmir ve Kemeraltı ayrılamaz bir bütün. Kemeraltı’na İzmirliler sahip çıkmalı” dedi.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nde "Gündem Kemeraltı"
Editör: Ege Olay
15 Haziran 2021 - 10:38
8 bin yıllık köklü tarihi ile 70 hektarlık bir alana yayılmış olan Kemeraltı’nın, dünyanın en büyük, üstü açık alışveriş alanı olduğunu belirten Girgin “Ancak maalesef uzun yıllardır turizmiyle gündeme gelmeyen bir alan ve bugün hala hak ettiği değeri alamıyor” dedi. 2004 yılında Kemeraltı Esnaf Derneği’ni kurarak o tarihten bu yana Kemeraltı için gönüllü olarak çalıştıklarını belirten Girgin “Biz her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız ama İzmirlilerin bir masada toplanıp Kemeraltı için en doğru kararlar vermesi gerekiyor” dedi.
 
Hem Kemeraltı hem de şehir ekonomisi için “müşteri memnuniyetinin” önemli olduğunu söyleyen Girgin, bu doğrultuda yakında tüm esnaflara eğitim verileceğini ve eğitimin sonunda Kemeraltı Esnaf Sertifikası almaya hak kazanacaklarını söyledi. Girgin, kaybedilen “Kemeraltı ruhunu” geri kazandırmak için hedeflerini ise şöyle sıraladı:
 
“Kentsel değişimi sosyokültürel bağlamda değerlendirmek, turizm için çalışmak, Kemeraltı’nı doğru tanıtmak, kaybedilen inanç ve gemi turizmine yeniden dikkat çekebilmek, e-ticareti olmazsa olmazlar arasında koyabilmek, yıllardır süren otopark ve aydınlatma sorununu çözmek, yeni taşlar yaptırmak, Kemeraltı’nın gece de yaşaması için küçüklü büyüklü konser alanları yaratmak istiyoruz. En önemlisi de bir Kemeraltı Kanunu ve Kuralları ortaya koymak istiyoruz”
 
Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu tarafından toplantının sonunda Girgin’e teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum