Dijital Dönüşüm ve Veri Gazeteciliği eğitimi yapıldı

EGEOLAY /Avrupa Birliği(AB) tarafından finanse edilen, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı kapsamında oluşturulan İGC Basın Akademisi, seminer çalışmalarına Dijital Dönüşüm ve Veri Gazeteciliği Eğitimi ile başladı.

Dijital Dönüşüm ve Veri Gazeteciliği eğitimi yapıldı
Editör: Ege Olay
08 Aralık 2019 - 12:11
TGS Akademi Direktörü Orhan Şener tarafından verilen Dijital Dönüşüm ve Gazetecilik ile Veri Gazeteciliğine Giriş: Temel Prensipler başlıklarındaki seminer, 6 Aralık Cuma günü İGC Karataş Lokali’nde yapıldı.

 

 

 

İGC Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilek Gappi, sarı basın kartı taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın tüm gazetecileri İGC Basın Akademisi eğitim ve seminerlerimize beklediklerini belirterek, “Gazetecilerin teknolojinin getirdiği yeniliklerden ve farklılıklardan yararlanması, gerekirse bir küçük cep telefonuyla bile dünyanın neresinde olursa olsun mesleğini sürdürebilmesi gerekiyor. Bu konuda ülkemizdeki etkin isimlerden birisi de TGS Basın Akademisi’nin Direktörü Orhan Şener. Mesleğimiz ve Cemiyetimiz adına bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

İGC Akademi Direktörü Orhan Şener, gazeteciliğin iletişim dünyasındaki dijital dönüşüme nasıl uyum sağlayabileceğine ilişkin bilgi aktardığı sunumu öncesinde yaptığı giriş konuşmasında “Çok hızlı bir gündem var, o yüzden şimdi ile ilgileniyoruz. İletişim araçları ve kullandığımız mecralar sürekli ve hızlı değişiyorsa eskiyor, tükeniyor. Bir mecraya kilitlendiğinizde genellikle gecikmiş oluyorsunuz. Kitleler neredeyse hızlı bir şekilde orada olmanız, o mecraya uygun içerik üretmek gerekiyor. Aracın yanısıra enformasyonun akış hızı da yükseldi. Hız ve hacim arttığı için tüketemediğimiz kadar enformasyon akışı var. Muazzam bir içerik tüketimi ile karşı karşıyayız. Bugün kısıtlı olan şey içerik ve para değil, zaman ve ilgi. Sonsuz ve ücretsiz eğlenceli bir mecrayla rekabet etmek zorunda  kalmak gazeteler için çözülmesi gereken bir sorun olarak ortada” dedi.

 

İGC Lokali’nde yapılan seminere İGC üyeleri ve İzmirli gazeteciler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum