Dijital dönüşüm İzmir'den başlıyor

EGEOLAY /Endüstriyel teknolojiler alanında Türkiye’nin en kapsamlı yerli organizasyonu olan FIT’19-Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı, bugün (21 Şubat) Fuarİzmir’de kapılarını açtı. 24 Şubat Pazar günü sona erecek Fuar, endüstriyel çözümler alanında teknolojinin geldiği son noktayı ortaya koyarak dijital dönüşüme rehberlik ediyor.

Editör: Ege Olay
21 Şubat 2019 - 14:17
FIT’19 kapsamında, üretimden dağıtıma tüm endüstriyel süreçlerde teknolojinin gücünü üretime taşıyan yenilikçi çözümler, 8 ayrı kategoride ziyaretçilere tanıtılıyor. Fuar, “Hayal Et, Parçası Ol, İşini Geleceğe Taşı” söylemi ile hem Türkiye’deki teknolojik hayal gücünü harekete geçirmeyi hem de üreticinin uluslararası rekabet gücünü yükselterek sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

İzmir, 21-24 Şubat tarihleri arasında üretime yönelik çözümlerin sergilendiği FIT’19-Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı’na (Future Industrial Technologies Fair ’19) ev sahipliği yapıyor. 

 

Tek çatı altında 8 ayrı endüstriyel fuarı birleştiren FIT ’19 kapsamında; Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Enerji, Hidrolik-Pnömatik, Bina Otomasyonu ve Zayıf Akım Sistemleri, Makina, Kaynak Teknolojileri, Yüzey İşlem Teknolojileri ve Taşıma, Kaldırma ve İstifleme Sistemleri fuarları katılımcılarına potansiyel müşterileriyle tanışma fırsatı sunuyor.

 

Mustafa Üstün: FIT’19 ile dijital dönüşüme rehberlik ediyoruz 

Geçtiğimiz yıl başlattıkları Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı ile İstanbul’da sınırlanan sektör buluşmalarına dinamizm kazandıran Bileşim Fuarcılık, bu yıl sanayi alanındaki teknolojik gelişmeleri bir kez daha İzmir’den ülkenin dört bir yanına taşıyor. 

Bileşim Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Üstün, Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı’nın arkasındaki fikir altyapısını şöyle açıklıyor:

“İşbirlikçi robotlardan otomasyona, yapay zekadan sanal gerçekliğe kadar pek çok teknolojik gelişme, imalat sektörünün kaderini değiştiriyor. Fuarımızın temel hedefi, ‘dijital dönüşüm’ olarak özetleyebileceğimiz tüm bu teknolojik gelişmelerin ülkemizde verimli ve yaygın şekilde kullanılabilmesini sağlamak. Bu anlamda bir bakıma dijital dönüşüme rehberlik ediyoruz.  Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı yerli organizasyonu olan Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı’nı tam da bu yüzden önemsiyoruz. ‘Hayal Et, Parçası Ol, İşini Geleceğe Taşı’ yaklaşımını öneriyor,  katılımcı ve ziyaretçilerimizi bu amaçla bir araya getiriyoruz. Bugün artık Türkiye sanayisi için geleceği gerçeğe dönüştürme zamanı.”

 

Burçin Gürbüz: Şirketler yatırım yapmadan önce dijital ikizler oluşturmalı 

Fuar kapsımda düzenlenen FIT Zirve’de bu yıl, dijital dönüşüm için ziyaretçilere bir yol haritası sunmak  hedeflendi. 

Fuar ziyaretçileri, “Hayatımız 4.0: Nasıl Dijitale Dönüşürüz?” başlığı altında GarageATLAS Tech&Design’ın kurucusu Ahmet Burçin Gürbüz’ün deneyiminden yararlanma fırsatı buldu. Gürbüz, iş geliştirme kalıplarından insan kaynakları ve pazarlama birimlerine kadar tüm iş süreçlerinde nasıl bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. 

Gürbüz, konuşmasında şirketlere dijital imkanların nasıl kullanılabileceğine dair önemli ipuçları verdi:

“Fiziksel bir yatırımın gerçekleştirilmesi, finansal olarak kolay bir karar değil. Bu nedenle, fiziksel yatırımın gerçekleştirilmesi öncesinde söz konusu yatırımın bir dijital ikizini oluşturmak büyük önem taşıyor. Sanal ortamda oluşturulacak dijital ikiz sayesinde, yapılacak yatırımın verimlilik analizi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Aynı şekilde, fiziksel dünyada mevcut tüm iş süreçlerinin optimize edilmesi için de dijital ikiz olanağından faydalanmak mümkün. Bunun yanında, unutmamalıyız ki  dijital dönüşümün ilk adımı, insan ergonimisine uygun sistemler yaratmak. Bir fabrikayı en son teknoloji ile donatabiliriz ancak bunlar insanın çalışma koşullarını kolaylaştıracak, verimliliğini artıracak ergonomik çözümler  değilse sonuç hayal kırıklığı olabilir.“

 

FIT Zirve’de bu yıl ayrıca“Dijital Dönüşüme Uyum Sağlamak”, “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücü”, “İmalat Sektöründe Adil Kadın İstihdamı”, “Ekonomik Teşvikler ve İş Modelleri”, “İşbirlikçi Robotlar, Cobotlar ve Otonom Depolar” gibi konu başlıkları, alanının uzmanı konuşmacılar tarafından ziyaretçilerle paylaşılacak.   

 

FIT’19, 24 Şubat Pazar günü saat 17:00’ye kadar Ege Bölgesi’ndeki en büyük ve en kapsamlı fuar kompleksi olan Fuar İzmir’de ziyaret edilebilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum