Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen Bergama'da

EGEOLAY/59. ve 60.’ncı Hükümetler döneminde Dış Ticaret ve Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı görevinde bulunan Kürşad Tüzmen “Benim Şehrim” programı çekimleri için Bergama’ya geldi. Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından karşılanan eski Bakan Tüzmen, tarihin soluk aldığı kadim şehir Bergama’nın bir açık hava müzesi olduğuna dikkat çekerek, herkesi Bergama’yı görmeye davet etti. Bakan Tüzmen’i tarihi şehir Bergama’da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Koştu’ da “Söz verdiğimiz gibi kadim şehir Bergama'mızın tanıtımlarına öncülük ediyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen Bergama'da
Editör: Ege Olay
22 Ocak 2021 - 15:19
ESKİ BAKAN TÜZMEN; “ZEUS SUNAĞI YERİNDE BERGAMA’DA SERGİLENMELİ”

Belediye makam odasında Başkan Koştu ile UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tanıtımı için yapılacak çekimler öncesi istişarelerde bulunan eski Bakan Tüzmen, 1871 yılından itibaren yaklaşık 184 yıldır kaçırıldığı Almanya’da Bergama’dan ayrı ve mahzun yaşamaya mahkûm edilen Zeus Sunağı’nın yerinin Bergama olduğuna işaret etti. Başkan Koştu’yu Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için başlattığı mücadeleden dolayı kutladı.

BAŞKAN KOŞTU; “HAKLI TALEBİMİZİ TÜM DÜNYA'YA DUYURACAĞIZ”

Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu haklı isteğimiz için çalışıyoruz. Bergama Asklepion Antik Tiyatro’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Meclis Toplantımız ’da da Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için oy birliği ile aldığımız meclis kararımız bulunuyor. Bu haklı talebimiz için geçtiğimiz ay çok değerli katılımcılarla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptık. Zeus Sunağı ile ilgili tüm isteklerimizi, kaygılarımızı ve taleplerimizi Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a da illettim. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla talebimizin güçlü bir şekilde tüm Dünya’ya duyurulmasını sağlayacağımıza inanıyorum. Zeus Sunağı’nın yurduna, Bergama’ya dönmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanlığı’nda yaklaşık bir saat süren görüşmenin son bölümünde Başkan Koştu, Koronavirüs’ün ortaya çıkardığı tüm olumsuzluklara rağmen emin adımlarla yoluna devam eden Bergama Belediyespor’un atkı ve forması başta olmak üzere eski Bakan Kürşad Tüzmen’e Kız Bergama Halısı’ndan, Zeytin ve Zeytinyağı’na, Bergama Tulum Peyniri’nden Kozak Çam Fıstığı’na ve Paşömen’e kadar bölgemizin zengin yöresel lezzetleri ve değerleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Daha sonra eski Bakan Tüzmen, Haber Global Televizyonu’nda ilgi ile izlenen ‘Benim Şehrim’ adlı programın çekimleri için Başkan Koştu ile birlikte Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi başta olmak üzere ilçenin makus talihi değiştirmek üzere hazırlanan vizyon projeler, restorasyonlar, Akropol, Asklepion, Kızıl Avlu, Ulu Cami, Havra, Üç Kemer Köprüsü, Arasta Çarşısı, Kız Bergama Halısı’nın dokunduğu Belediye Halı Atölyesi ve tarihi Bergama sokaklarında çekimlere başladı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum