DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Kaya: Bizim yönetimimizde herkes Karabağlarlı olmaktan gurur duyacak

EGEOLAY/DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, vizyoner projeler lansmanı ve Karabağlar için projelerini Karabağlar’da bir mekanda tanıttı.

DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Kaya: Bizim yönetimimizde herkes Karabağlarlı olmaktan gurur duyacak
Editör: Ege Olay
24 Aralık 2023 - 18:56 - Güncelleme: 24 Aralık 2023 - 20:08
Kaya, projeler lansmanını “Karabağlar için yeni bir başlangıç” diyerek başlattı.
DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Karabağlar’da gerçekleştirilen bir etkinlikte vizyoner projeler lansmanını ve Karabağlar İlçe Belediye Başkanı seçildiği takdirde nasıl bir yönetim anlayışı göstereceğini anlattı. Kaya, projelerinin lansmanının gerçekleştirildiği etkinliğin açılışını “Bugün, Karabağlar’ın yeni başlangıcının ilk adımını birlikte atacağız. Karabağlar için elimizi taşın altına koymaya karar verdik, taş gerçekten çok ağır. Ne mutlu ki hep birlikte sırtlanacağız bu yükü, hep birlikte” diyerek yaptı.
“Kaliteli bir ilçe inşa edeceğiz”
Karabağlar’da kaliteli bir ilçe inşa edeceklerini söyleyen Kaya, “Karabağlar için en önemli hareketimiz yerinde dönüşüm olacak. Yaşlılarımızın, kadınlarımızın, özel insanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın hepsinin sorunları var. Sosyal ve fiziksel engellerin hepsinin farkındayız. Bütün bunları bitirmek, Karabağlar için sorumluluk alarak yola çıkıyoruz. İzmir’in en kozmopolit ilçelerinden biri olan, altyapı problemleri olan, yıllardır ertelenen sorunlara sahip Karabağlar’ın sorunlarını çözmek için yola çıkıyoruz. Zaman kaybetmeden gençlerimizin, kadınlarımızın daha kaliteli zaman geçirebilecekleri bir ilçe inşa edeceğiz. Karabağlar’a nefes olacak yeşil alanlar, parklar, bahçeler, teknoloji merkezleri, meslek edindirme kursları, etkinlik alanları oluşturacağız. Karabağlar’ın her rengine sahip çıkacağız” diye konuştu.
 
“Sen, ben, o yok”
 
Karabağlar’da herkese eşit yaklaşan bir belediyecilik anlayışı benimseyeceklerini ifade eden Kaya, “DEVA’nın belediyeciliğinde sen, ben, o yok. Hepimiz biriz, herkes için çalışacağız. Kimsenin din, dil, ırk, cinsiyetinden ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Biz, insanı temel alan Yunus ve Mevlana’nın gözüyle insana bakacağız. Onların kulağıyla işiteceğiz, gözüyle göreceğiz ve hemşerilerimizle kucaklaşacağız. İstiyoruz ki herkes Karabağlarlı olmaktan gurur duysun. İzmir’imizin kendine has bir kent kültürü var ve biz Karabağlar’ı bu kentin en güzel ilçesi haline getirmek için mücadele edeceğiz” dedi.
“Haksız kazanç ve yolsuzluğa geçit yok”
Karabağlar Belediyesi’ni kazandıkları takdirde haksız kazanç ve yolsuzluğa geçit vermeyeceklerini açıklayan Kaya, “Biz, davasına inanmış insanlar olarak diyoruz ki, haksız kazanç ve yolsuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Belediyelerin mal ve hizmet alımlarında, büyük yapım projelerinde ihale sonrası teknik ve yapım için Sayıştay denetimini etkinleştireceğiz. Kaçak yapılara müdahale etmeyeceğiz. Kente Karşı İşlenen Suçlar kavramını hukuk sistemimize yerleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Şehir hayatında hiç kimseyi bırakmadan herkesin insanca yaşamasını sağlayacağız. Gerekirse şehri genişleterek bunu yapacağız” şeklinde konuştu.
“Karabağlar’da ranta geçit olmayacak”
Kentsel dönüşümün ilk gündemleri olduğunu ve kentsel dönüşümde ranta müsaade etmeyeceklerini söyleyen Kaya şöyle konuştu: “Kentsel yenileme anlayışını hakim kılacağız. Bizim kentsel dönüşümden anladığımız şu, biz, rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz. Birilerinin gözlerinden dolar fırlamasına müsaade etmeyeceğiz ve herkesin dönüşümden sonra yerinde kalmasına müsaade edeceğiz. Karabağlar’ın mobilyalarını inşallah bir dünya markası haline getireceğiz. Karabağlar’da Ankara ya da bilmem neresi mobilya satılmayacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum