Dervişoğlu, Güneydoğu'daki Esnafın Sorunlarını Meclise Taşıdı

EGEOLAY/İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili D. Müsavat DERVİŞOĞLU, TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illerindeki Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin sorunlarının çözümü için yapılması gerekenleri Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’a Sordu.

Dervişoğlu, Güneydoğu'daki Esnafın Sorunlarını Meclise Taşıdı
Editör: Ege Olay
25 Mart 2021 - 11:56

İYİ Parti olarak esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek, çözüm üretmek adınaTürkiye’nin dört bir yanını ziyaretettiklerini belirten Dervişoğlu, “Esnaf ve sanatkâr işletmelerine sağlanacak sigorta prim veya vergi destekleri ile istihdam yaratma kapasitelerinin artacağı sonucuna varmaktayız.Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illeriniziyaretimizde özellikle istihdam yaratma kapasitelerinin artırılmasına yönelik teşvikler, işsizlik sorununa katkı sağlayacaktır. Ayrıca esnaf ve sanatkâr işletmelerinin çoğunun devlet teşvikleri hakkında bilgi sahibi olmaması ve devlet desteklerinden yararlanamadıkları görülmüştür. Esnafın bankaya olan borçları artmış, devlet tarafından verilen kiralar yetersiz kalmış ve esnaf mağdur olmuştur.” dedi.

                              
Devrişoğlu, bu bağlamda Pekcan’a şu soruları yöneltti;
  1. Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin sorunlarının çözümüne ilişkin hükümet politikalarının arttırılmasına yönelik çalışmalarınız nelerdir?
  2. Esnaf ve sanatkârların sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesine ilişkin yapılan çalışmalar nelerdir?
  3. Faaliyet ölçeklerinin küçüklüğü nedeniyle rekabette dezavantajlı durumda olan esnaf ve sanatkârlar için öncelikli iyileştirme düşünülmekte midir? Destek paketlerinde öncelikli sıraya alınması için çalışmalarınız var mıdır?
  4. Esnaflara yönelik kredi düzenlemelerinin tekrar gözden geçirilmesi hakkında çalışma yapmakta mısınız? Özellikle pandemi döneminde bu iyileştirmenin esnaf ve sanatkârlara ödeme koşullarının daha hassas belirlendiği kredi türleriyle desteklenmesi konusunda çalışmalarınız nelerdir?
  5. Pandemi döneminde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batmanilleri özelinde kaç işyeri kapatılmıştır?
  6. Pandemi sürecinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batmanilinde esnafın kredi borcu ne kadar artmıştır?
  7. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batmanilinde işsizlik pandemi süreci içinde ne kadar artmıştır? Artan işsizlik oranı bağlamında önümüzdeki süreçte istihdamı arttıracak projeleriniz nelerdir? Bu projelerin altyapısı oluşturulmuş mudur?

YORUMLAR

  • 0 Yorum