Denetimli serbestlik çocuklar ve gençler için meslek edindirme

EGEOLAY/Denetimli serbestlik kapsamında bulunan çocuk ve gençlerin sağlıklı ve üretken bireyler olarak topluma kazandırmak amacıyla Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinasyonunda bir sosyal sorumluluk projesi daha hayata geçirildi.

Denetimli serbestlik çocuklar ve gençler için meslek edindirme
Editör: Ege Olay
20 Şubat 2020 - 12:02
Proje ile çocuk ve gençlerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, istihdamlarının desteklenmesi, fiziksel, psikolojik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi, işlevselliklerinin attırılması yoluyla toplumsal yaşama sağlıklı katılımları hedefleniyor.

 

16 - 25 yaş aralığındaki çocuk ve gençleri kapsayan proje, İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi, Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Çocuklar ve gençler öncelikli olarak aşçılık alanında 450 saatlik teorik ve uygulama eğitimine tabi tutulacak. Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dersliklerinde gerçekleştirilecek, malzemeler İŞKUR tarafından karşılanacak.

Çocuklara ve gençlere her ay yaklaşık 1000 TL ücret ödenecek olan kursta, kursta başarılı olacak 10 kişi İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği tarafındanişeyerleştirilecek.

 

Projenin açılışına, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda Özsan, Çiğli İMKB Okul Müdürü Murat Kayadelen, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Erdoğan Atabey, Proje Kordinatörü Mehmet Muhsin Aslan, Usta Öğretici Jale Düdü, kursa katılacak çocuklar, gençler ve aileleri katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum