Daha yeşil bir Bornova için 5 ayda 5 bin fidan

EGEOLAY/Fidan dikim mevsime girilmesiyle birlikte ağaçlandırma çalışmalarına hız veren Bornova Belediyesi, daha yeşil bir kent yaratma hedefiyle 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar 5 ay içerisinde 5 bin adet fidan dikecek.

Daha yeşil bir Bornova için 5 ayda 5 bin fidan
Editör: Ege Olay
13 Kasım 2020 - 10:47
Renkli ve kokulu çiçekler

Gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmayı amaçlayan Bornova Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar 5 bin fidanı toprakla buluşturacak. Manolyadan akasyaya, ıhlamurdan turunca, süs eriğinden fıstık çamı, çınar, erguvan ve akçaağaca bir çok türde fidan Bornova’nın sokaklarını süsleyecek. Hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahip ağaçlar Bornova’nın dört bir yanına renk katacak. Başta ana arterler olmak üzere yol kenarları ve park alanlarına ağaç fidanlarının yanısıra mevsimlik çiçek dikimleri de yapılacak.

Kent estetiği için de önemli

Bornova’nın yıllardır ‘Yeşil’ ünvanı ile de hatırlandığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovamız kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile İzmir'in en önde gelen ilçelerinden biri ama biz daha fazlasını hedefliyoruz. Dikim sezonunun gelmesiyle birlikte çalışmalarımıza başladık. Fidanlarımızı özenle seçiyoruz. Güzel kokulu ve renkli çiçeklere sahip ağaçlar ve mevsimlik çiçeklerle kent estetiğini de geliştirmek istiyoruz ”diye konuştu.