"Cumhuriyetimizin yeni asrındaki hedeflerimizi, Türkiye Yüzyılı vizyonu başlığının altında topladık"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Bazıları gibi yıkmaya değil, inşa etmeye geldiğimiz için milletimizin huzuruna elimiz boş çıkmadık. Cumhuriyetimizin yeni asrındaki hayal ve hedeflerimizi, önce Türkiye Yüzyılı vizyonu başlığının altında topladık” dedi.

"Cumhuriyetimizin yeni asrındaki hedeflerimizi, Türkiye Yüzyılı vizyonu başlığının altında topladık"
Editör: Ege Olay
19 Nisan 2023 - 19:20

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasının başında vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret ettikleri şehirlerde milletin gösterdiği teveccühün, istikametlerinin doğruluğun da işareti olduğunu kaydetti.

“Tabii biz bazıları gibi yıkmaya değil, inşa etmeye geldiğimiz için milletimizin huzuruna elimiz boş çıkmadık” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin yeni asrındaki hayal ve hedeflerimizi, önce Türkiye Yüzyılı vizyonu başlığının altında topladık. Sonra da seçim beyannamemizle, bu vizyonun ilk beş yıldaki somut adımlarını sıraladık” dedi.

Tüm bu hazırlıkları yürütürken, deprem bölgesini ihmal etmediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların, ilk günden beri sahalarda olduğuna işaret ederek, kendisinin de felaketten sonra depremden etkilenen her ili ziyaret ettiğini hatırlattı.

“ÜLKEMİZİ ASIRLARA BEDEL DEMOKRASİ VE KALKINMA ATILIMLARIYLA TANIŞTIRMIŞ BİR İKTİDARIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, geçici barınma ve yardımdan kalıcı konutların temel atmalarına kadar çalışmaların her adımını bizzat yerinde gördük.  Amacımız, 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut yaparak, depremde yıkılan şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldırmaktır. Devletimizin gücü, milletimizin dayanışmasıyla, inşallah bu hedefe ulaşacağız. Depremin üzerinden henüz 2,5 ay bile geçmemişken, inşallah bayramın ikinci günü, yapımı tamamlanan ilk köy evlerini teslim edeceğiz.”

Ülke genelinde yürütecekleri afetlere dirençli şehirler projeleriyle ilgili hazırlıkları da hızla sürdürdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram günü İstanbul’da bununla ilgili de bir müjdelerinin olacağını duyurdu.

“Elbette ülkemizin önümüzdeki beş yılıyla ilgili projelerimiz sadece deprem hazırlıklarından ibaret değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 20 yılda ülkemizi asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla tanıştırmış bir iktidarız. Hem demokrasimizi geliştirmeye, hem yeni yatırımlarla kalkınmamızı hızlandırmaya yönelik pek çok projemiz, seçim beyannamemizde var” sözlerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum