Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu, ilk Genel Başkanımız Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmî törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
Editör: Ege Olay
10 Kasım 2023 - 15:11

CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi:

Soru- Sayın Genel Başkan, bugün Cumhurbaşkanıyla bir temasınız oldu mu? Hayırlı olsun dilekleri?

Özgür ÖZEL-  Merhabalaştık. Onun dışında sadece el sıkıştık.

Soru- Peki Devlet Bahçeli, Meral Akşener?

Özgür ÖZEL- Meral Hanım’ı göremedim. Dönemedim o tarafa doğru, kalabalıktı. Ondan dolayı da üzüldüm, Meram Hanım’la merhabalaşmak istiyordum. Devlet Bey’le merhabalaştık, hatır sorduk. Tabi 10 Kasım olduğu için bir matem günü. Yine karşılaştığımız, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaşımızla burada görüşme imkânı oldu ama Cumhuriyetin 100. yılında 10 Kasım’da bu büyük matemde; böyle siyasi parti farklılıklarının, siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda olmak gerekiyor. Ata’nın huzurunda bir siyasi rekabet olmaz.

Soru- Yüksek yargı başkanları da buradaydı.

Özgür ÖZEL- Evet. Tümüyle görüştük. Biz CHP olarak, muhalefet etmenin sorumluluğu içinde davranacağız. Ancak ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğu ve önümüzdeki dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak. CHP’ye saygılı davranan herkes, aynı saygıyı görecektir.

Soru- Cumhurbaşkanıyla bir diyalog gerçekleşmedi sanırım.

Özgür ÖZEL- Merhabalaştık, el sıkıştık sadece.

Sağ olun.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum