Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurunu bozmaktan artık vazgeçin"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tutuklanmasının ardından yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Daha önce de birkaç kez çağrıda bulundum, bugün tekrarlıyorum. Provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurunu bozmaktan artık vazgeçin. Cesaretiniz varsa yolsuzlukların, hırsızlıkların, alınan rüşvetlerin, yapılan usulsüzlüklerin hesabını verin. Şayet yürütülen soruşturmadaki iddialara, tutuklanan kişilere her şeyiyle kefilseniz bunu adam gibi açıkça söyleyin“ çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurunu bozmaktan artık vazgeçin"
Editör: Ege Olay
24 Mart 2025 - 19:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Daha önce de birkaç kez çağrıda bulundum, bugün tekrarlıyorum. Provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurunu bozmaktan artık vazgeçin. Cesaretiniz varsa yolsuzlukların, hırsızlıkların, alınan rüşvetlerin, yapılan usulsüzlüklerin hesabını verin. Şayet yürütülen soruşturmadaki iddialara, tutuklanan kişilere her şeyiyle kefilseniz bunu adam gibi açıkça söyleyin. Buna niyetiniz yoksa Boşuna milleti germeyin. Milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın. Sadece sloganını değil, niyetini de aldığınız banka soyguncusu marjinal sol örgütleri polisimizin üzerine salmayın. İşte sizler de beş gündür görüyorsunuz. Öyle yüksek sesle bağırıyorlar ki aslında yaptıkları işe söyledikleri söze sergiledikleri tavra kendilerinin de inanmadığını hâl diliyle ikrar ediyorlar. Doğru veya yanlış hiç fark etmez. Sözüne ve eylemine inanan insanların duruşunun en küçük bir emaresi bile bunlarda mevcut değil. Biz bu riyakârlığa, FETÖ başta olmak üzere, ülkemizin başına musallat edilen örgütlerinden, yıllarca gözümüzün içine bakarak yalan söyleyen uluslararası aktörlerden aşinayız. İnanmadan oynanan her oyun gibi bunların şovu da perde kapanınca bitecektir. İşte o zaman geriye dönüp baktıklarında şayet zerre kadar saygıları kaldıysa ülkeye ve millete yaptıkları kötülüklerden dolayı inanıyorum ki utanç duyacaklardır. Gerçi bugüne kadar böyle onurlu bir davranışlarına hiç şahit olmadım. Ama ülkenin geleceği ve selameti adına ümidimizi de yitirmek istemiyoruz.

“BİZ EKONOMİSİYLE, GÜVENLİĞİYLE SAVUNMASIYLA, DEMOKRASİSİYLE, ADALETİYLE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEYE ODAKLANIYORUZ”

Her vesileyle söylüyorum; Türkiye'nin kaybedecek tek bir dakikası bile yok. Bizim bu siyaset tüccarlarının kavgalarıyla, ayak oyunlarıyla, hırslarıyla, ihtiraslarıyla oyalanacak vaktimiz de yok. Ana muhalefet partisi kadroları eski genel başkanlarının o ifadesiyle, en iyi yaptıkları iş olan birbirlerini yemeye devam etmiştir. Biz sadece işimize bakıyoruz. Milletimize hizmete odaklanıyoruz. Biz ekonomisiyle, güvenliğiyle savunmasıyla, demokrasisiyle, adaletiyle güçlü bir Türkiye inşa etmeye odaklanıyoruz. İnşallah daha çok çalışacak, daha çok üretecek, sadece bugünün meselelerini çözmekle kalmayıp, Türkiye'yi yarının dünyasına çok güçlü biçimde hazırlayacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum