Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e 70 Katrilyon Yatırım Yaptık

EGEOLAY/Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığında halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e 70 Katrilyon Yatırım Yaptık
Editör: Ege Olay
22 Kasım 2019 - 15:46 - Güncelleme: 22 Kasım 2019 - 15:50
Erdoğan yaptığı konuşmada İzmir'e yapılan yatırımları açıkladı;



Biz CHP gibi istismar siyaseti değil, hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. Son 17 senede İzmir'e yaptığımız yatırımlar AK Parti'nin millete bakış açısı bunun en somut örneğidir. İzmir'e 70 katrilyon yatırım yaptık. Bu durum AK Parti'nin milletine bakış açısının bir örneğidir. İstanbul İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirdik mi? O ne çileydi. Artık o günler tarih oldu. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bu otoyolu bile kötülemeye çalıştılar. Ülkemizi yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Yapımı yılan hikayesine dönen İZBAN'ı tamamlayarak milletimize kazandırdık.



9 bin 935 adet derslik, önümüzdeki birkaç yılda İzmir-Urla-Tire ve Bergama’da 14 bin 5000 kapasiteli yüksek öğürenim yurdu açıyoruz. 15 bin kişilik Göztepe ve Alsancak stadlarında sonlara doğru yaklaşıyoruz. Ege Üniversitesi ve Çiğli Millet Bahçesinde proje çalışmaları devam ediyor. İzmir’de ihtiyaç sahiplerine 5,5 kattirilyonluk yardım yaptık. 109 sağlık tesisi tamamlayıp tesisi sunduk. Bayraklı Şehir Hastanesi ile birlikte Menderes, Bergama ve Beydağ hastane inşaatları sürüyor. Tınaztepe Şehir Hastanesi’nin proje çalışmaları devam ediyor” İzmir’de maliyeti 2 milyarı aşan 20 ulaştırma projesi devam ediyor. İZBAN’ı İzmir’e kazandırdık



İzmir-Ankara arasını yüksek hızlı tren hattı da devam ediyor. Halkapınar-Otogar metro hattı için inşallah yakında ihaleye çıkacak. Selçuk-Ortaklar arasında ikinci hat Ödemiş-Kiraz ve Bergama-Soma arasına hızlı tren hattı için kolları sıvadık. Barajlar yaptık. İzmir susuzdu ve İzmir’i suya biz kavuştuırduk. Büyükşehir’in göreviydi ama yapmadı. İzmirli çiftçimize toplam 4,2 milyarlık tarımsal destek verdik. İki endüstri bölgesi kurduk. Bu bölgeler ile borç açığımız 2 milyarlık etkisi olacak.Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum