Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camii'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu
Editör: Ege Olay
26 Şubat 2021 - 18:09 - Güncelleme: 26 Şubat 2021 - 18:12

Cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı’nın 29. yıl dönümünün hatırlatılması üzerine, bu katliamın aslında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Hocalı'da yüzlerce, binlerce insanın katledilmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun Ermenistan'ın yapısının ne olduğunu ortaya koyması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

“DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Ermenistan'da ordunun Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı istifaya davet etmesine ilişkin soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şu anda Ermenistan'daki yapılan bu darbe girişimi. Biz biliyorsunuz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değil. Burada şunu da çok açık söylemem lazım. Askerin devreye girmek suretiyle burada böyle bir âdeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması bu da tabii kabul edilebilir bir şey değildir. Burada bütün mesele eğer bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu yönetim değişikliğini Ermenistan halkı yapar. Bunu da Ermenistan halkının tasarrufuna bırakmak lazım. Onun tasarrufuyla da zaten Paşinyan'ın akıbeti belli olmuştur. Ermeni halkı buradaki idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek konuma gelmiştir ama olay darbe olunca darbeye bakışımız bu noktada farklıdır.”

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE UYGULANAN KISITLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadelede uygulanan kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğine ilişkin soruya da Bilim Kurulu’nun çalışmalarının pazartesi günü gerçekleştirilecek kabinenin önüne geleceğini belirtti.

Kabinede konunun müzakeresinin yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mutasyonun hangi illerimizde, ne konumda olduğunu, ne denli istatistiki eğriler, nerelere vardığını orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek, sunumunu yapacak. Bu sunumdan sonra da bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, özellikle lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atarız. Bütün bunları otellere varıncaya kadar neler yapmamız gerekiyor, bunların kararını pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma inşallah ifade edeceğim” açıklamasında bulundu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

“Kanal İstanbul'la ilgili kongrede 'İnadına yapacağız.' ifadesini kullandınız. Hem İBB Başkanı hem ana muhalefet liderinden itiraz geldi. Takvim belli mi?” şeklindeki soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma Bakanlığımız olsun her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı dönemine dayanan bir proje olduğuna işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ülkede hizmet etmek istiyoruz. Ülkemizde bir şeyler yapmak istiyoruz ve Boğaz'ın özellikle ne tür tehditler altında olduğunu İstanbul'da yaşayan benim halkım zaten gayet iyi biliyor. Biliyorsunuz bundan yıllar önce bir Rumen tankerinin, özellikle Sarayburnu açıklarında yaşanan olay. Aylarca bu tanker burada yandı. Zaman zaman Boğaz'ın değişik yerlerinde tankerlerin yalılara bindirmesi olaylarını biliyoruz. Bütün bu olaylar yaşanırken hâlâ bu ana muhalefet 'Yaptırmayız, istemezük...' Ya siz neyi istiyorsunuz ki, neyi yaptınız ki bu ülkede? Hiçbir şeyleri yok. Şurada bir sel afeti oldu, İzmir ne hâle geldi biliyorsunuz. İstanbul'un şu anda ne hâle geldiğini görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Yok. Attıkları bir adım var mı? Yok. Bakın şimdi İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Ya sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler niye temizlenmiyor, bu çöpler niye kaldırılmıyor? Yani İstanbul halkı hâlâ, yeniden eski Türkiye özlemine mi dönecek? İnadına ifadesini ben... İstanbul'umuza bir güzellik kazandıracağız ve bu yeni değil. Benim 'çılgın proje' diye ifade ettiğim bir projedir. Şu anda bizim zaten projemiz hazırdır, alternatifleriyle hazırdır. Bu projeyi biz Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi de hayran hayran gelip yerinde izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi. Çanakkale Köprüsü'nü izlediği gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya'yı izlediği gibi. Aynı şekilde biliyorsunuz Üsküdar'dan karşı tarafa Marmaray biliyorsunuz herkesi hayran bırakan bir proje ama bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor. Şu anda ben size bu dar vakit içerisinde neler yaptığımızı anlatacak değilim ama büyük kongremizde bunları anlatacağım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum günü dolayısıyla sosyal medyada “İyi ki doğdun milletin adamı” etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine de bu hassasiyeti gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

“Ben de tabii ki onların hizmetkârı olmak için çok daha fazla çalışmanın inşallah gayreti içerisinde olacağım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çalışma arkadaşlarıyla gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizim bir derdimiz var. O da Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne nasıl çıkarırız? Bu tabii lafla olmuyor, icraatla oluyor. Biz zaten 18 senedir bir icraat ortaya koyduk. Biz icraat partisiyiz, laf partisi değiliz ama ana muhalefetin ortada icraatı yok, böyle bir durumumuz var. Şu anda buraya yine bir icraatı yapmaya geldik. O da Üsküdar Belediyemizin nasıl sahilde bir Nevmekânı varsa, bir diğer Nevmekânı da burada inşallah açıyor. Gayet nezih bir yer, gençlerimizin gelip dinleneceği, derslerini çalışacağız, ikramları kabul edeceği bir yer. Biz buyuz, farkımız bu” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum