Çobanlar bu platformda buluşuyor

EGEOLAY/"18 Nisan Çoban Günü Olsun" sloganı ile yola çıkan çobanlar, her ayın 18'inde farklı bir ilden gerçekleştirecekleri canlı yayınlarda bir araya gelecek.

Çobanlar bu platformda buluşuyor
Editör: Ege Olay
16 Mayıs 2021 - 11:58
Çobanların sosyal platformlar üzerinden 18 Nisan'da başlattıkları "Çoban Buluşması" devam ediyor. "18 Nisan Çoban Günü Olsun" sloganı ile sosyal mecralar üzerinden ilk toplantılarını gerçekleştiren çobanlar, bundan böyle her ayın 18'inde üreticiliğin farklı konularını konuşacak. Koyun Keçi Dünyası platformunun sosyal mecraları üzerinden gerçekleşen canlı yayınlarda çobanlar sorunlarına çözüm arayacak.
 
"18 Nisan Çoban Günü Olsun" sloganı ile sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri canlı yayın ile bugüne kadar gerçekleşen en büyük çoban buluşmasını gerçekleştiren çobanlar, her ayın 18'inde buluşmaya karar verdi. Türkiye'nin ilk küçükbaş hayvancılık haber platformu Koyun Keçi Dünyası'nın YouTube ve Facebook kanalları üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında bir araya gelen çobanlar, mesleki sorunlarını konuşacak ve çözüm odaklı fikir alışverişinde bulunacak.
 
"KOYUN KEÇİ DÜNYASI ÇOBANLARIMIZINDIR"
Çoban Günü ilan edilmesi maksadıyla geçtiğimiz ay gerçekleştirilen canlı yayına beklenenden daha yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen  Koyun Keçi Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Pakize Melek Bulut, "18 Nisan'ın Çoban Günü ilan edilmesi için gerçekleştirilen canlı yayına yoğun bir ilgi oldu. Yayın öncesinde İzmir'den Ağrı'ya tüm Türkiye'den, Almanya'dan Azerbaycan'a farklı ülkelerden bir çok destek mesajı aldığımız gibi yayın sonrasında da çok fazla taleple karşılaştık. Bu taleplerden biri de çobanlarımızın bu buluşmayı her ay yapmak istemesiydi. Koyun Keçi Dünyası, zaten çobanlarımızındır. Onların ricaları bizler için görev sayılır. Biz de onlardan gelen bu talep üzerine her ayın 18'inde ülkemizin farklı bir ilinden sosyal mecralarımız üzerinden canlı yayın yaparak, sektörün sorunlarını konuşmaya karar verdik" dedi.
 
İKİNCİ YAYIN BAŞKENT'TEN
İlk yayını Çanakkale Gökçeada'dan gerçekleştirdiklerini, bu ayın 18'inde gerçekleşecek canlı yayının ise Başkent Ankara'dan yapılacağını ifade eden Bulut, "Gönül isterdi ki bu yayınlarda daha kalabalık olalım, daha geniş çaplı organizasyonlarda bir araya gelelim. Ancak malumunuz pandemi şartları bizi toplanmalarımızı online yapmaya mecbur bıraktı. Pandeminin sona erdiği günlerde toplanmayı ve daha geniş katılımla canlı yayın yapmayı iple çekiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum