Çip krizi ikinci el piyasasını hareketlendirdi

EGEOLAY/İkinci el otomobil alım satımda sıfır otomobildeki çip krizi, fiyatların artmaya başlamasına yol açtı. Firma sahibi Egemen Kurtçu, "Otomobilde hızlı bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandı” dedi.

Çip krizi ikinci el piyasasını hareketlendirdi
Editör: Ege Olay
04 Ekim 2021 - 11:02
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi, Türkiye'de sıfır araç pazarının yanı sıra ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi. Artan taleple bazı ikinci el otomobiller sıfır değerinden bile pahalıya satıldı.

Şimdi de dünyada otomotiv sektörünü vuran mikroçip tedarik sorunu sıfır araç üretimini de sekteye uğrattı. Böylelikle sıfır araç bulamayanlar ikinci el piyasasını hareketlendirdi.

Taksitle Oto Al Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Kurtçu, "Otomobilde hızlı bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandı. Dünyada sıfır araçtaki çip krizi de ikinci eli oldukça artıracak. Şu an araç alma zamanı” dedi.

Market sahibi Seyfi Sayar, "Fiyatlar uygun. Hanım isteyince fiyatlar artmadan geleyim dedim. 150-175 bin lira arasında araç bakıyorum" dedi. Araç almaya gelen kırtasiyeci Mehmet Özdemir, "Sıfır araç baktım ama pek araç kalmamış. Bu nedenle ikinci ele yöneldim. Uygun bir araç bakıyorum” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum