Reklam

Çiğli'nin Banklarını ve Çöp Konteynerlerini Öğrenciler Üretecek

EGEOLAY/Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilçede bulunan okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken bir taraftan da okullarla ortak proje geliştirmek için çalışma başlattı. Başkan Gümrükçü Çiğli’nin bank ve çöp konteynerlerini öğrencilerin üretmesi için ilk olarak meslek lisesini ziyaret etti.

Çiğli'nin Banklarını ve Çöp Konteynerlerini Öğrenciler Üretecek
Editör: Ege Olay
22 Ekim 2019 - 10:02
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ortak proje geliştirmek üzere ilk olarak ilçede bulunan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ziyaret etti. Ziyaretlerde öncelikle okulların ihtiyaçlarının karşılanması konuşuldu.

Okulda Üretilen Ürünler İncelendi

75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan görüşmede okul bünyesinde bulunan mesleki bölümlerin ürettiği ürünler incelendi. Okul Müdürü Oya Adataş, okullarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Devlet Hastanesi gibi birçok kamu kuruluşunun ve özel sektörün talep ettiği mobilya ürünleri üretildiğini belirterek, okul bünyesindeki döner sermaye işletmesi sayesinde yapılan bu üretimlerden elde edilen gelir ile öğrencilerine katkı sağlayacak ücretler ödediklerini belirtti.

Banklarımızı ve Çöp Konteynerlerimizi Öğrenciler Üretsin, Tamir Etsin

Atölyeleri gezen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gümrükçü, belediyenin ihtiyaç duyacağı mobilya, bank ve çöp konteynerlerini okulun üretmesini ve tamir etmesini önerdi ve “Bazı ürünleri geri dönüşüm malzemeleri kullanarak üretelim. Bu üretim sayesinde hem öğrencilerimize maddi destek sağlayalım hem de dönüşüm ekonomisine katkı sağlayarak çevreyi koruyalım” dedi.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi

Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Meslek liselerinin sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. Meslek lisesi memleket meselesidir. Ülkenin teknik eleman ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle meslek liselerinin üzerine titrememiz, elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor. Çiğlimiz büyük bir sanayi bölgesi. Sanayimizin de ara eleman ihtiyacı çok fazla. Biz meslek liselerinin güçlenmesini sağlayacağız ki sanayimiz buralardan beslensin. Önümüzdeki günlerde 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol yaparak çok güzel işlere imza atacağımıza eminim.” dedi. 

Özel Yetenekli Çocuklar

Başkan Gümrükçü diğer okul ziyaretini ise halk tarafından üstün yetenekli çocukların okulu olarak bilinen Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) yaptı. Okulun ihtiyaçları üzerine idari ve akademik kadro ile görüştü. Okul Müdürü Gözde Aydoğan, “Okulumuz en fazla öğrenciyi Çiğli ve Karşıyaka’dan alıyor. Bergama’dan gelen öğrencilerimiz var. Özel yetenekli öğrencileri tanımak, yeteneklerini fark ettirerek en üst seviyede geliştirmek için çalışıyoruz. Ayrıca toplumumuzun kültürel ve manevi değerlerini yaşayan kazanımlarını ülkesi ve milletinin faydası için kullanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgüvenli, yenilikçi, üretken, demokratik ve mutlu bireyler olmalarını sağlayan, araştırmacı, sorun çözme yeteneğine sahip gençler yetiştirmek hedefindeyiz. Çocuklarımızın bilim ve sanat alanlarında lider ve geleceği yönlendiren bireyler olmaları için gereksinim duydukları özel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilişsel duyusal ve sosyal olarak gelişimlerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak her türlü ortamı sağlamak için çabalıyoruz” dedi.

 Başkan Gümrükçü, “BİLSEM Karşıyaka’dan itibaren İzmir’in tüm kuzey bölgesindeki öğrencilere hizmet veriyor. Bine yakın öğrencisi var. Dolayısıyla ihtiyaçları çok fazla. Sınırlarımızın içinde olması Çiğlili çocuklar için büyük şans. Bu şansı Çiğli dışındaki çocuklarımızın da en iyi şekilde kullanabilmesi için okulumuzu destekleyeceğiz. Verimli bir görüşme geçirdik” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum