Çiftçioğlu'ndan ekonomi için doğru projeler

EGEOLAY/Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu “Ekonomi İçin Doğru Projeler” kapsamında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi, Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projeleri ile kent ekonomisine katkı sağlayacak.

 Çiftçioğlu'ndan ekonomi için doğru projeler
Editör: Ege Olay
27 Mart 2024 - 15:57

Seçim çalışmalarını vatandaşların yoğun ilgisiyle sürdüren Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, dün Latife Hanım Mahallesinde kurulan Gönül Sofrası’nda vatandaşlarla birlikte iftar etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Çiftçioğlu, “Önce çocuklar ille de kadınlar ve gençler diyerek yediden yetmişe tüm Karşıyakalılara hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her mahallemize eşit hizmet  edeceğiz. Karşıyaka’mın her her mahallesinde, her sokağında yaşayan vatandaşım aynı kalitede, hak ettiği standartta belediye hizmetine kavuşacak” dedi.

Saha çalışmalarının yanı sıra Karşıyakalının talep ve beklentilerine göre uzun bir çalışma sürecinin ardından ortaya çıkan projelerini de açıklamayı sürdüren Çiftçioğlu, “Ekonomi İçin Doğru Projeler” başlığı altında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi ile Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projelerini anlattı. Çiftçioğlu, “Karşıyakalının iş bulma stresini en aza indirecek, yatırım konusunda daima destek verecek projelerimiz hazır” diye konuştu.

Girişim ekosistemi güçlenecek

Yeni dönemde istihdam ofisi ile iş bulma desteği ve girişimcilere yönelik destekler vereceklerini belirtten Çiftçioğlu, “Karşıyaka’da iş arayanlara ücretsiz kariyer danışmanlığı ile eğitim planlama desteği verecek olan istihdam ofisi açacağız. İstihdam Ofisi, çeşitli kurum ve kuruluşların KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi sağladığı teşvik ve hibeler konusunda danışmanlık desteği de sağlayacak. Karşıyaka’mızda girişim ekosisteminin güçlenmesi ve global ölçekte başarılı işletmelerimizin ortaya çıkması için de hem girişimcilik teşvik edilecek hem de ortak çalışma alanının kapasitesi artırılacağız. Ofis, dokümantasyon, koç ve mentorluk, eğitim gibi ayni ve nakdi destekler sağalacağız. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım teknolojileri, yapay zeka gibi gelecek odaklı alanlar teşvik edilerek gençlerin teknolojinin öncüleri olmaları sağlayacağız. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla ortak çalışma alanlarında yüzde 30 kota vererek kadın girişimcilere özel destekler sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İş garantili meslek kursları ve kadın istihdamına destek 

İş garantili meslek kursları ile iş arayışında olan Karşıyakalıların gelişimine destek olunacağını da ifade eden Çiftçioğlu, Piyasanın ve talepkâr olan işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenecek eğitim programlarıyla iş arayışında olan Karşıyakalıların gelişimi destekleyeceğiz. Karşıyakalılar iş sahibi yapılırken aynı zamanda sanayinin işgücü açığının kapanmasına da katkı sunulacak. Kadın üreticilerin ve kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla atacağımız adımlarla da kadınlarımızın çalışma hayatına katılması konusunda kendilerine destek olarak, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Bunun yanında el emeği ile üreten kadınlarımızın kendi üretimlerini satabilecekleri imkanlar oluşturacak Karşıyakalı kadınların daha aktif ve özgüvenli olmalarının yolunu açacağız” ifadelerini kullandı. 

Pazar yerleri cazibe merkezi olacak

Kentteki kapalı pazar yerlerinin de 7 gün yaşayan hale getirileceğini belirterek “Haftanın en fazla iki ya da üç günü kullanılan kapalı pazar yerlerinin haftanın yedi günü yaşayan modern mekanlar haline getireceğiz. Bu kapsamda organik pazar, ikinci el ve antika pazarı, kadın üretici pazarı gibi tematik pazarların düzenlenerek Karşıyakalıların faydalanması sağlayacağız. Pazar yerlerimizi birer cazibe merkezi yapacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum