Çiftçioğlu'ndan can dostlara kucak açan Karşıyakalıları sevindirecek projeler

EGEOLAY/Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Can Dostum Hayvan Hastanesi ve Oteli, 7/24 canlı izlenebilir Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Yaşam Alanı ile evsel gıda atıklarından mama üretimi gibi can dostlara yönelik pek çok projesini açıkladı.

Çiftçioğlu'ndan can dostlara kucak açan Karşıyakalıları sevindirecek projeler
Editör: Ege Olay
19 Mart 2024 - 13:00

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyakalılardan büyük ilgi gören, yeni dönemde uygulanacak projelerini açıklamaya devam ediyor. Karşıyakalıların talep ve beklentilerine göre projelerini hazırlayan Çiftçioğlu, Can Dostlara kucak açan Karşıyakalıları sevindiren projesini anlattı. Karşıyaka sınırları içerisinde yaşayan can dostlar için doğru çözümlerinin hazır olduğunu kaydeden Çiftçioğlu, yeni dönemde can dostları için en doğru projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Can dostum hayvan hastanesi ve oteli geliyor

Sahipsiz can dostlar için daha modern tedavi imkanlarına sahip bir hayvan hastanesi ve konaklama tesisini hayata geçireceklerini belirten Çiftçioğlu, “Uzman veteriner hekim ve teknik personelin çalışacağı hastanede kısırlaştırma, aşılama ve cerrahi müdahaleler yapılabilecek. İçerisinde ameliyathane, röntgen odası, klinik tesis, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları olan hastanede kedilerimiz ve köpeklerimiz daha modern tedavi imkanlarına kavuşacak.  Ayrıca hastane bünyesinde sahipli ve sahipsiz evcil hayvanlarımızı kısa süreli konaklayabileceği otel hizmeti veren bir tesisimiz de yer alacak.” dedi.

Can dostlara özel 7/24 canlı izlenebilir yaşam alanı

Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Yaşam Alanı projesini de hayata geçireceklerini belirten Çiftçioğlu, “Sadece bir barınak yapmayacağız. Sahipsiz kedi ve köpeklerin ihtiyacı olan her türlü sağlık, bakım, besleme, barınma ve eğitim ihtiyacının karşılanarak satın alma sahiplen hedefiyle çalışacak olan modern bir rehabilitasyon ve yaşam alanı inşa edilecek. İçerisinde kedi ve köpek evleri, acil müdahale alanı, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları, mutfak, soğuk hava deposu, kafeterya, sahiplendirme ve doğal yaşam alanının bulunduğu tesiste can dostlarımız daha sağlıklı, daha hijyenik ve modern bir ortamda tedavi görecek. Barınağa bırakılan küçük ırk köpekler için de ayrı bir bölüm yaparak sahiplendirme etkinlikleri yapacağız. Can dostlarımız yaşam alanı 7 gün 24 saat canlı izlenebilir olacak. Karşıyakalılar bulundukları noktalardan can dostlarımızı takip edecek. Sürekli bakım gerektiren hayvanların da kalacağı yaşam alanı, can dostlarımızla ilgili birçok ihtiyaca cevap verecek özellikler taşıyacak.” diye konuştu.

''Gıda atıklarından mama üreteceğiz''

Can dostlara yönelik beslenme desteği vereceklerini de aktaran Çiftçioğlu, “Belediye olarak kuracağımız tesislerle evsel gıda atıklarından can dostlarımız için mama üreteceğiz. Barınaklara ve ihtiyacı olan hayvanseverlerimize böylelikle mama desteği vereceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da ücretsiz ya da uygun fiyatlarla mama desteği sağlayacağız.” dedi.

Can dostlara yerinde müdahale

Sokak hayvanlarına müdahalelerde kullanılan hayvan ambulanslarının sayısının arttırılacağını da belirten Çiftçioğlu, “Can dostlarımızın ambulanslarının sayısını artıracağız. Bulundukları yerde tedavi edilmelerini sağlamak için Mobil Sağlık Kliğini projemizi hayata geçirerek Acil müdahale birimimiz ile 7/24 sokak hayvanlarımızın gereksinim duyduğu tüm acil müdahale istemlerini karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

Can dostlar sıcak yuvaya kavuşuyor

Karşıyaka sokaklarında yaşayan kedi ve köpeklerin akıllı uygulamalarla takip edilmesini sağlayacaklarını dile getiren Çiftçioğlu, “Kısırlaştırma çalışmaları kapsamında kırsal bölgelere düzenli mobil kısırlaştırma araçları göndererek çevre ilçelerle koordineli olacak şekilde üremeyi azaltma çalışmaları yapacağız. Tüm can dostlarımız bakımları yapıldıktan sonra fotoğraflanarak bir internet sitesi üzerinden sahiplendirme hareketine dahil edilecek. Program kapsamında eğitim ve bilgilendirme videoları ile hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız sahiplendirme ve sorumluluklar konusunda bilgilendirilecek ve tüm can dostlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için gayret gösterilecek.” diye konuştu.

Yeni köpek parklar geliyor

Köpek parklarına ilişkin ise Çiftçioğlu, “Yetersiz ve niteliği düşük olan köpek parklarının sayısını artıracağız ve köpeklerin güvenli, hijyenik ve keyifli vakit geçirebileceği alanlara dönüştüreceğiz. Bu kapsamda köpek parklarının düzenli temizliği yapılacak, geniş konu mesafesine sahip alanlar oluşturarak ve park içinde köpeklere uygun oyun ekipmanları yerleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Can dostlara özel danışmanlık

Belediye bünyesinde can dostlara yönelik danışmanlık hizmeti de vereceklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, “Çok önemsediğimiz bir projede belediyemiz öncülüğünde bir eğitim danışmanlık birimi kurulması projesi. Belediyemiz kapsamında kadrolu ve geçici olarak hizmet alınacak uzman personelin yer aldığı bir eğitim ve danışmanlık birimi oluşturacağız. Bu birimimiz Karşıyakalıları 'Hayvan bakımı ve sevgisi' eğitimi ve 'Davranış eğitimi' konusunda bilgilendirme görevini üstlenecek. Özellikleri uygun olan sahipsiz köpeklere ise 'Topluma yararlı köpek eğitimleri verilerek' AFAD, AKUT gibi kurumlarda istihdam edilmesi sağlanacak.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum