CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan AKP'ye 'Çiçek Abbas'lı Yanıt

EGEOLAY/CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Siz damadı bakan yapınca bu aile siyaseti olmuyor, Biz sarayın damadına "saray sosyetesinin damadı" deyince aile siyaseti oluyor." ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan AKP'ye 'Çiçek Abbas'lı Yanıt
Editör: Ege Olay
03 Haziran 2020 - 21:36
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakan olmasını 'aile meselesinin siyaset konusu yapmak' ifadeleriyle skandal bir şekilde savunmasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

AK Parti sözcüsünün açıklamalarına bakarsak, bugün MYK'larında milletin dertlerini bırakmışlar, damadın derdiyle uğraşmışlar. Siz damadı bakan yapınca bu aile siyaseti olmuyor, Biz sarayın damadına "saray sosyetesinin damadı" deyince aile siyaseti oluyor.

 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Damat Berat Albayrak'ı savunan açıklamaları ise şöyleydi:



Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey'in uyguladığı politikaları tartışırsınız. Ama sürekli olarak aile ilişkileri üzerinden çirkin siyaset yapıyorsunuz, ondan sonra bize cevap verilmiyor diyorsunuz. Bunun neyine cevap vereceğiz?

Aile meselesini siyaset konusu yapmak bütün partilerin tabanındaki vatandaşlarımız tarafından ahlak dışı olarak nitelendirilmektedir. Israrla CHP sözcüleri tarafından bu ihlal edilmektedir. Bir de sosyete damat diye bir şey uydurulmuştur. Benim bildiğim sayın Bakanımızın babası Yaşar Albayrak, statüko sosyete ile mücadele eden birisidir. Sayın Yaşar Albayrak'ın yaşadığı hayat, yazdığı kitaplar ortadadır. Statüko sosyetesine karşı mücadele etmiştir.

Türkiye'de bir oligarşik siyaset, ekonomik model oluşmuşsa bunun altında imzası olanlar bugün aile kavramları üzerinden sosyete gibi kavramlar kullanıyorlar. Aile kavramını kim hangi şekilde, hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır. Hangi partide olursa olsun, sağduyulu arkadaşlarımızın, demokrat arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum. Temel ahlak değerlerinde uzlaşacağımız alanlar vardır. Zekası, aklı yeten çıkar ekonomi, siyaset, dış politika konusunda argümanını söyler. Siyasi akılla argüman üretemeyince, 4 tane köşe yazarının söylediklerini tekrar etmişlerdir.

Yüzleri kızarmadan ekonomi yönetimine saldıran şahısların ya aile değerlerine saldırıyorlar ya birtakım köşe yazarların paragraflarını tekrar tekrar bize okuyorlar. 60-70'li yılları bırakın buralara gelin diyorlar. Biz o yılları hatırlatmazsak siz 2020'leri o günlere çevireceksiniz.(Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum