CHP Selçuk İlçe Başkanlığından Açıklama

EGEOLAY /CHP Selçuk İlçe Başkanlığından kamuoyuna açıklamada bulundu.

CHP Selçuk İlçe Başkanlığından Açıklama
Editör: Ege Olay
09 Nisan 2019 - 14:33
İşte yapılan açıklama;
 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayımız Filiz CERİTOĞLU SENGEL % 51.45 Oy oranıyla en yakın rakibine göre 3571 oy farkla Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Bu noktada desteğini esirgemeyen tüm Selçuk halkına teşekkür ediyoruz.

Ancak Aradan Geçen Zamana Karşılık; Belediye Başkanımız Filiz CERİTOĞLU SENGEL’E asılsız ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan itirazda bulunulmuş ve bu itiraz sırasıyla İl ve İlçe Seçim Kurullarınca oy birliğiyle reddedilmiştir. 

Hali hazırda aynı itiraz gerekçesiyle Yüksek Seçim Kuruluna da müracaat edileceği kanaatiyle Belediye Başkanımızın Mazbatasının geciktirilmesi söz konusudur.

Bu durum Selçuk halkında ve Belediye çalışanları arasında huzursuzluğa yol açmaktadır.

Demokratik bir seçim sonucu,  İlçemizde seçim tarihinin en yüksek oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen Sayın Filiz CERİTOĞLU SENGEL’E hala mazbatasının verilmemiş olması yalnızca Selçuk halkının iradesine vurulan bir hançer olmayıp, aynı zamanda Belediye iş ve işlemlerinin de sekteye uğramasına neden olmaktadır. 

İlçe Örgütü olarak beklentimiz Yüksek Seçim Kuruluna yapılması muhtemel itiraz sürecini beklemeden Mazbatanın gecikmeksizin muhatabına teslim edilmesidir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR.

YORUMLAR

  • 0 Yorum