Reklam

CHP'nin Hukukçu Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: "CHP milletvekilleri içeride, barolar dışarıda 'çoklu baro'ya karşı çıktı"

EGEOLAY/kapısı önünde savunma nöbeti tuttu; baro başkanlarını yalnız bırakmadı Savunma nöbeti esnasında, Baro başkanları ve Milletvekili arkadaşları ile birlikte nöbet yerinin temizliğini de yaptı

CHP'nin Hukukçu Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: "CHP milletvekilleri içeride, barolar dışarıda 'çoklu baro'ya karşı çıktı"
Editör: Ege Olay
03 Temmuz 2020 - 12:07
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Çoklu Baro” teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısına alınmadıkları için güvenlik çemberi içerisinde Meclis kapısında bekletilen baro başkanlarını sabaha kadar yalnız bırakmadı.



Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının bütün itirazlara rağmen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis’e getirdiğini ifade etti.



Adalet Komisyonu’nun teklifin görüşmelerine, TBMM Ana Bina’da bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu’nda dün başladığını anımsatan Av. Kılıç, salonun yetersiz olması nedeniyle görüşmeler sırasında çok zorluk çektiklerini kaydetti. CHP’li Av. Kılıç, birçok milletvekilinin yer olmadığı için salonda ayakta beklemek zorunda kaldığını, zaman zaman nefes almakta dahi zorlandıklarını kaydetti.



Sağlık Bakanlığı’nın Korona Virüs pandemi salgını nedeniyle uyarılarını gün geçtikçe arttırdığı bir ortamda teklifin görüşmelerinin yapılmaya çalışıldığını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bütün itirazlarımıza rağmen komisyon milletvekilleri ve salonda bulunan herkesin sağlığını riske atarak görüşmeleri sürdürdüler. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne darbe vurulmasına ve savunmasının susturulmasına geçit vermek istemeyen Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri, hastalanmak pahasına görüşmelere katılmışlardır.” dedi.

 

“Çoklu baro teklifine sonuna kadar karşı çıkacağız”       

                                 

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, konu avukatlık yasası olduğu için, bu konu ile ilgili önce konuşması ve düşüncelerine başvurulması gereken baroların ise müzakerelere alınmayarak Meclis kapısı önünde bekletildiğini bildirdi. Ancak Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak baro başkanlarını ve avukatları yalnız bırakmadıklarını, komisyon toplantısına alınmaları için mücadele ettiklerini dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Kapıda ayakta bekletilen baro başkanları için getirilen banklar bile verilmek istenmemiştir. Bu nasıl kin ve öfkedir ki onları ayakta bekletmek bile sizleri mutlu etmektedir. Bu utancı Türkiye’ye yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur ve olamaz da. AKP’nin ‘baro Başkanlarını yürütmeyelim, konuşturmayalım, komisyona almayalım, miting yaptırmayalım’ diye atmadıkları takla kalmadı. Ancak onlar bilmiyorlar kihak, hukuk, adaletten yana olan avukatlar yasaklara boyun eğmezler, eğilip bükülmezler, vazgeçmezler.Barolarla birlikte, yüzyıldan fazladır tek olan baroları çoklu hale getirmek isteyenlere karşı mücadelemize hep birliktedevam edeceğiz. Sağlıksız koşullar altında bir oldubittiyle; hiçbir baro başkanının olmadığı,aslında toplumdaki hiçbir talebin de olmadığı ‘çoklu baro’ teklifine sonuna kadar karşı çıkacağız.”



CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, milletvekillerive baro başkanları ile birlikte dün basın açıklaması gerçekleştirdiklerini anımsatarak, baro başkanlarına komisyon görüşmelerine alınmaları için bütün mücadeleleri verdiklerini ifade etti.

 

“Baro başkanlarını yalnız bırakmayacağız” 



Anayasa’ya ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olan teklifin, Komisyondaki müzakereleri devam ederken ve görüşmelerden sonra da baro başkanlarını yalnız bırakmadıklarını, hep onların yanlarında olduklarını belirten Av. Kılıç, “Sabaha kadar CHP Grubunu temsilen, Milletvekili arkadaşlarım SeraKadıgil, Abdurrahman Tutdere, Burak Erbay ve Baro başkanları ile birlikte Meclis kapısı önünde savunma nöbeti tuttuk. Hak, hukuk, adalet için mücadele eden başkanlarımızı yalnız bırakmadık.” ifadesini kullandı.

İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, savunma nöbeti esnasında,ülkenin dört bir köşesinde yaşanan doğa katliamlarına dur demek için her zaman en ön saflarda mücadele eden Baro başkanları ve Milletvekili arkadaşları ile birlikte nöbet yerinin temizliğini de yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum